Blonďatá kometa v Melbourne letí výš. Hlavně být v klidu, říká talentovaná Bouzková

- Jakub Slunečko

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z MELBOURNE: Devatenáctiletá Marie Bouzková zatím ukazuje, proč je pokládána za jeden z velkých talentů českého tenisu. Vítězka juniorského US Open je na Australian Open jeden zápas od toho, aby hrála poprvé v životě hlavní grandslamovou soutěž. „Snažím se na to moc nemyslet,“ řekla po posledním utkání šťastná Bouzková.

Soupeřku ve 2. kole kvalifikace jí byla Miharu Imanišiová, kterou Bouzková nakonec pod střechou haly přehrála jasně 6:4 a 6:1. „Určitě jsem byla lepší. Začátek se mi povedl, pak se mi to trochu zkomplikovalo, ale jakmile jsem zase začala hrát aktivně, tak to šlo všechno na moji stranu,“ pochvalovala si v rozhovoru pro Tenisový svět.

„Moje výkony tady rostou, teď to bylo zase o něco lepší a snad to v neděli ještě poroste. A třeba se mi nakonec ten postup povede,“ řekla směle usměvavá tenistka, která ve dvou zápasech kvalifikace zatím ztratila jenom devět gemů.

Utkání proti Imanišiové měla původně odehrát už v pátek na venkovním kurtu, kvůli dešti ale čekala na zápas celý den marně. „Bylo to extrémní. Pořád nás tam drželi, ale naštěstí máme hotel kousek od areálu, takže jsem byla tam. Trenér byl na kurtu a dával mi průběžné informace. Já jsem byla hezky natažená,“ usmívala se.

Nakonec se zápas přesunul na sobotu do haly Národního tenisového centra nedaleko areálu Australian Open. Tam pak Bouzková nad soupeřkou jasně dominovala a zajistila si nedělní finále kvalfikace, zatímco venku lilo jako z konve.

V posledním zápase kvalifikace se Bouzková utká v česko-slovenském souboji se stejně starou Viktórií Kužmovou. „Proti Viki už jsem hrála jednou minulý rok a bylo to taky v Austrálii. Byl to těžký tříseťák, který jsem sice vyhrála, ale bylo to dost těžké,“ vzpomínala Bouzková na loňský únor, kdy v Perthu porazila Kužmovou 6:7(1), 6:3 a 6:1.

Tím si Bouzková zajistila finále, ve kterém pak porazila Markétu Vondroušovou. Tu má tak nyní možnost doplnit v hlavní soutěži Australian Open. A poprvé zabojovat také o seniorské grandslamové úspěchy. „Snažím se na to moc nemyslet. Ale je pravda, že když mám při zápase třeba brejkbol, tak mě myšlenky na hlavní soutěž napadnou. Na konec se ale umím soustředit na to správné,“ vyprávěla Bouzková – vítězka juniorky US Open.

Její zápas o hlavní soutěž v Melbourne proti Kužmové by měl začít kolem 2:00 v noci českého času. A Bouzková po posledním utkání hned vzkázala: „Půjdeme se navečeřet a v neděli jdeme zase do boje!“