Ještě musí počkat. Sestini Hlaváčková s Čchan první titul nevybojovaly

- Filip Lefenda

Andrea Sestini Hlaváčková spolu s Tchajwankou Latishou Čchan svůj první společný titul v Sydney nezískaly. Proti kanadsko-čínskému páru Gabriela Dabrowská, I-fan Sü se nejvýše nasazená dvojice nezvykle trápila na podání. Výsledkem byly jen čtyři uhrané hry a krutá porážka 3:6, 1:6.

Prvních šest her bylo ve znamení uhájených podání na obou stranách, v té poslední se už ale zrodila při shodě první možnost, kterou měly Hlaváčková s Čchan. Soupeřky ovšem brejkbol odvrátily a následně získaly na příjmu gem čistou hrou. Ten vzápětí Dabrowská se Sü bez problémů potvrdily, aby dílo pomyslné zkázy dokonaly v deváté hře, kdy získaly další brejk.

Zlepšení nasazených jedniček nepřišlo ani ve druhém dějství. V tom uhrály favoritky za první dvě hry dohromady jen dva míče, po nichž ztratily už šestý gem v řadě za sebou. Poté přišel brejk a snížení na 1:2, Češku s Asiatkou ale tento dílčí úspěch do dalšího průběhu nenakopl, ba naopak.

Hned v dalším gemu ztratilo nejvýše nasazené duo skrze shodu servis a na podání se trápilo po celý set. I vinou celkových sedmi dvojchyb, z nichž čtyři vyprodukovaly Sestini Hlaváčková s Čchan ve druhé sadě, prohrály s Dabrowskou a Sü po 58 minutách jasně 3:6 a 1:6.