Williamsová se vrátí v Indian Wells. Chci další grandslamové tituly, hlásí

- Jiří Vachtl

Serena Williamsová si momentálně užívá mateřskou dovolenou. Z té se však plánuje už brzy vrátit zpátky na profesionální okruh. Bývalá světová jednička se po roční pauze představí koncem března na podniku v Indian Wells. A soupeřkám poslala přes časopis Vogue jasný vzkaz. „Nepotřebuju peníze, tituly nebo prestiž – ale chci je,“ prohlásila razantně.

Třiadvacetinásobná grandslamová šampionka poskytla rozsáhlé interview časopisu Vogue. „Občas jsem byla hodně dole a nevěřila jsem, že to zvládnu. Byl to stejný pocit, jaký jsem někdy měla na kurtu,“ promluvila Williamsová o depresivních momentech svého mateřství. V těchto dnech ji však vždy byla na blízku její matka, která s ní zůstala na Floridě, aby jí se vším vypomohla.

 Řeč však přišla i na tenis. Williamsová potěšila všechny své příznivce, do sportovního důchodu se ještě nechystá. „Rozhodně chci víc grandslamů! Samozřejmě, že vím o rekordních statistikách,“ narážela bývalá světová jednička na srovnání s Margaret Courtovou. K překonání legendární Australanky chybí Williamsové už jen dva grandslamové tituly. „Není žádným tajemstvím, že pomýšlím na 25 titulů,“ zdůraznila Američanka sebevědomě.

Novopečená maminka se do turnajového kolotoče chtěla vrátit už na lednovém Australian Open. Svůj start na prvním grandslamu sezony si však začátkem roku rozmyslela. „Můj tým mi poradil, abych hrála pouze ty turnaje, na které jsem plně připravená. Můžu startovat, ale nechci se jen zúčastnit,“ uvedla s tím, že na plnohodnotný návrat potřebuje ještě trochu času.

Williamsová po Australian Open ztratí i poslední body a po dlouhých 21 letech tak zmizí ze světového žebříčku. O svůj start na prestižních turnajích se však bát nemusí. Třiadvacetinásobná grandslamová vítězka totiž bude moci využít chráněného žebříčku, který ji umožní start na několika vybraných turnajích. O nabídky volných karet také jistě nebude nouze.

Aktuálně stále třiadvacátá hráčka světa se podle Vogue plánuje do turnajového kolotoče nakonec vrátit až koncem března, kdy chce startovat na domácím podniku v Indian Wells.

Serena Williamsová tak letos vstoupí již do své dvaadvacáté sezony na profesionálním okruhu. O konci kariéry však sedmatřicetiletá Američanka zatím neuvažuje. „Hraju tenis odmalička. V mém věku už však vidím cílovou čáru. Jenže když ji vidíte, tak nesmíte zpomalit, ale naopak zrychlit,“ dodala přesvědčivě.