Další wimbledonský exces. Drž hubu, uzemnil Del Potro svého soka

- Daniel Kubelka

Juan Martín Del Potro slaví po dlouhodobých problémech se zraněným zápěstím návrat na kurty a dobře si vede i na probíhajícím Wimbledonu. Ve druhém kole přehrál ve čtyřech setech světovou pětku Stana Wawrinku, v zápase sobotního programu se však proti Lucasi Pouillemu z Francie nepředvedl zrovna v nejlepším světle. Po Sereně Williamsové a Viktoru Trojckém tak letošní londýnský grandslam viděl další z řady mnoha výstřelků.

O čem je řeč? Třetí set, Del Potro za stavu 5:6 posílá balonek po jednom ze svých úderů těsně na základní čáru. Pouille okamžitě zvedá ruku na znamení toho, že míček skončil v autu. Argentinec jist si svým zásahem žádá o pomoc techniku v podobě Jestřábího oka, která potvrzuje, že trefil prostor ve dvorci. Del Potro po tomto verdiktu okamžitě zpražil svého soupeře nevybíravým pohledem, na což Pouille reaguje zřejmě nevybíravými výrazy na adresu staronového daviscupového reprezentanta, čímž si následně od sudího na umpiru vysloužil slovní varování.

Del Potro však následně přeci jen ztratil třetí set a za stavu 1:2 ve svůj neprospěch usedá na svou lavičku, přičemž si neodpustil pár poznámek na adresu francouzského tenisty sedícího opodál. Při krátké diskuzi s Fergusem Murphym řídícím duel z vyvýšené židličky, se však neudržel a na taktéž až příliš mluvného Francouze vykřikl nepříliš vybíravě „Drž hubu!“, což Pouilleho snad ani nemohlo nechat chladným.

„Cože jsi mi to řekl? Abych držel hubu?“ okamžitě zareagoval Pouille a pokračoval. „To mi říkat nebudeš!“. Vzápětí se otočil na sudího Murphyho, aby na Del Potra žaloval. „Řekl mi, abych držel hubu a vy jste vůbec nic neudělal.“ Argentinec místo toho, aby se kál tak Pouillemu ještě přitakal. „Jojo, řekl jsem to.“ potvrdil Del Potro naprosto s klidem, že nejde pro ostrá slova příliš daleko.

Argentinský tenista se následně po chvíli zvedl a vyžádal si přestávku na toaletu, zápas byl jen krátce poté pro tmu přerušen a dohrán bude v neděli odpoledne. Je rozhodně na co se těšit.