Říkal jsem, že nepředvedu svůj nejlepší tenis, říká Zverev k Hopman Cupu

- Jan Vojkůvka

Očekávání, že by Alexander Zverev mohl být jednou z dominantních postav letošního Hopman Cupu, se nenaplnilo. Čtvrtý hráč světa se naopak ve dvouhře příliš nepředvedl a postup Německa do finále by se měl připsat spíše na vrub Angelique Kerberové, která ve dvouhře nepoznala přemožitelku. Zverev je však přesto se svým vystoupením v Perthu spokojený.

Německý mladík během Hopman Cupu vyhrál jen jeden zápas ve dvouhře nad Kanaďanem Vaskem Pospisilem. Naopak s Davidem Goffinem, Thanasi Kokkinakisem a ve finále s Rogerem Federerem prohrál. Zejména pak porážka od Federera v generačním souboji dost zabolela. Zverev urval dramatický první set v tiebreaku, ale následně uhrál už jen dva gemy.

„V prvním setu jsem hrál o dost lépe a ukázalo mi to, že jsem na dobré cestě. Jsem si jistý, že v dalších týdnech se dostanu do perfektní formy,“ věří přesto Zverev, který je nejvíce spokojený s výkonem ze zápasu proti Kokkinakisovi, ve kterém s domácím tenistou prohrál 7:5, 6:7(4), 4:6.

„Věděl jsem, že pokud budu hrát jako v pátek, mohu Rogera porazit. A v prvním setu jsem byl lepší,“ těší Zvereva. Na přípravný týmový turnaj v Perthu bude stejně jako minulý rok vzpomínat v dobrém. Sám ale už před začátkem turnaje věděl, že nedokáže předvést svůj nejlepší tenis.

„Hrál jsem proti skvělým hráčům. Nehrál jsem ale svůj nejlepší tenis a pořád jsem říkal, že ani nejlepší tenis tento týden hrát nebudu,“ upozorňuje. „Měl jsem tři týdny fyzické přípravy, takže pro mě bylo přirozenou volbou se přijet rozehrát sem. Pomalu se dostávám do formu a jsem blízko tomu, abych začal hrát velmi dobře,“ dodává.

Ač tedy Zverev nepřijel do Perthu předvádět své nejlepší výkony a celý turnaj bral především jako přípravu, dokázal Federera obrat o set. Co potom dvacetiletý mladík předvede, až se dostane do špičkové formy? „Mým cílem je dojít dál na grandslamech než v minulém roce,“ přeje si světová čtyřka, jehož nejlepším výsledkem bylo osmifinále ve Wimbledonu.