Inspirace Laver Cupem? ATP World Tour bude poprvé hrána na černém dvorci

- Jan Vojkůvka

Nový tenisový turnaj, kterým bude New York Open, se s největší pravděpodobností inspiroval premiérovým ročníkem Laver Cupu, když vybíral oficiální barvu pro halové dvorce. Pořadatelé v Nassau Coliseum připraví na mužský turnaj černé kurty.

Na ATP World Tour se jedná o jeden velký unikát. Černé kurty doposud na žádném turnaji použity nebyly a revoluci z tohoto hlediska přinesl zářijový Laver Cup v Praze. Právě na něm byl použit černý dvorec, který se tenisovým příznivcům velmi zalíbil.

V New Yorku si řekli, že by toho mohli využít a pro svůj nový turnaj na Long Islandu chystají právě černé kurty, na kterých se bude premiérově hrát i na profesionálním mužském okruhu.

Turnaj, jenž se bude konat od 12. do 18. února, se do New Yorku dostal z jiného amerického města Memphisu, který svůj tradiční podnik hraný od roku 1975 ztratil kvůli velkému nezájmu sponzorů. Právě neschopnost najít sponzory byla důvodem, proč se oblíbený americký halový turnaj musel stěhovat do nové destinace.

A s novým městem přichází i nové věci. Jednou z nich je černý kurt, který v Nassau Coliseum vyzkouší hráči jako Sam Querrey a John Isner, kteří hráli i na Laver Cupu, Kei Nišioka, nebo další domácí opory Steve Johnson, Ryan Harrison a Frances Tiafoe.