Serena se odhlásila z Australian Open! Ještě nejsem připravená, přiznává

- Filip Lefenda

Serena Williamsová nebude na nadcházejícím Australian Open obhajovat loňský titul! Třiadvacetinásobná grandslamová šampionka sice před necelým týdnem odehrála po téměř čtyřech měsících od porodu exhibiční duel s Lotyškou Ostapenkovou a vypadalo, že jejímu startu v Melbourne nestojí nic v cestě, šestatřicetiletá Američanka se však dle svých slov necítí stoprocentně připravená a svůj návrat na soutěžní kurty tak prozatím odkládá.

„Ještě na tom nejsem tak, jak bych chtěla,“ stojí v oficiálním prohlášení hráčky. Vodítkem k rozhodnutí bylo Williamsové i exhibiční utkání, které 30. prosince odehrála proti lotyšské světové sedmičce Jeleně Ostapenkové v Abú Zabí. Američanka jej prohrála ve třech setech.

„Můj tým mi poradil, abych hrála pouze ty turnaje, na které jsem plně připravená. Můžu startovat, ale nechci se jen zúčastnit,“ zdůvodnila tenisová legenda své rozhodnutí. „Potřebuji ještě trochu času,“ dodala.

Poslední soutěžní turnaj odehrála novopečená matka před rokem právě v Melbourne, kde získala již svůj třiadvacátý grandslamový titul. Ten ale letos obhajovat nebude. „Mrzí mě to, ale rozhodla jsem se letos Australian Open nezúčastnit,“ pokračovala šestatřicetiletá rekordmanka.

„Stále v sobě nosím vzpomínky na loňský rok. Už se spolu s Olympií těšíme, až se do Melbourne vrátíme,“ zakončila Williamsová spolu s poděkováním za podporu i pochopení.