Djokovič se vrátí do akce v Melbourne

- Jan Vojkůvka

Srbský tenista Novak Djokovič čeká na první zápas od loňského Wimbledonu a zdá se, že v Melbourne se konečně dočká! Po dlouhém půl roce bez tenisu a odhlášení z exhibice v Abú Zabí a turnaje v katarském Dauhá, se bývalá světová jednička zúčastní dvou exhibičních turnajů, na nichž prověří svůj bolavý loket a rozhodne se, jestli si zahraje také na Australian Open.

Informaci ohledně Djokovičova nadcházejícího plánu přinesla oficiální webová stránka srbského tenisty. Ve zprávě se píše, že Novak Djokovič se zúčastní tradičního exhibičního turnaje Kooyong Classic, který je během týdne před Australian Open přípravným podnikem pro řadu předních hráčů světového žebříčku.

Djokovič se Kooyong Classic, které se hraje v Kooyongu, jež je součástí Melbourne, zúčastnil prozatím jen jednou v roce 2010, dosáhl jedné výhry a vypadl v semifinále.

Druhým přípravným turnajem bude Tie Break Tens, který se bude konat 10. ledna v Melbourne Parku v aréně Margaret Courtové, tedy v dějiští Australian Open. Tato exhibice se hraje na krátké zápasy s jedním tiebreakem, v němž se hraje do 10 bodů.

Djokovič se na konci prosince odhlásil z exhibici v Abú Zabí a turnaje v Dauhá, kde měl obhajovat loňský titul. Na vině byly přetrvávající bolesti lokte, kvůli nimž se na kurtu naposledy objevil ve čtvrtfinále Wimbledonu, v němž skrečoval zápas s Tomášem Berdychem.

Na základě vlastních pocitů se po exhibičních turnajích v Melbourne rozhodne, zda Srb nastoupí i do ostrého zápasového kolotoče na Australian Open, nebo zda si zdravotní přestávku bude nucen prodloužit.