Velký úspěch pro Williamsovou! V anketě agentury AP o nejlepší sportovkyni roku skončila druhá

- Jan Vojkůvka

Ačkoliv odehrála v roce 2017 pouze dva turnaje, stala se Serena Williamsovádruhou nejlepší sportovkyní roku podle agentury AP. Vítězka Australian Open z minulé sezony přerušila kariéru kvůli těhotenství, ale právě úspěch v australském Melbourne v době, kdy už čekala svého prvního potomka, jí vynesl vysoké umístění v prestižní anketě.

Williamsová odehrála v roce 2017 pouze turnaj v Aucklandu, kde byla vyřazena ve druhém kole, a grandslam v Melbourne, kde naopak nenašla přemožitelku a získala svůj 23. grandslamový titul v kariéře. To vše ve chvíli, kdy už byla osm týdnů těhotná.

A na to američtí novináři rozhodně nezapomněli, když hlasovali o tom, kdo se stane sportovkyní roku v anketě agentury ATP. Williamsová prohrála pouze s fenomenální americkou plavkyní Katie Ledeckou, jež v roce 2017 vybojovala pět titulů mistryně světa a přidala na světovém šampionátu ještě jednu stříbrnou medaili.

Ledecká získala v anketě 351 bodů, zatímco Williamsová obdržela 343 bodů. Třetí v anketě AP skončila atletka Allyson Felixová se ziskem 248 bodů.

Williamsová v tradiční anketě už slavila v minulosti velké úspěchy a hned čtyřikrát se stala ženskou sportovkyní roku a to v letech 2002, 2009, 2013 a 2015.