Silvestrovský Hopman Cup vyhrála domácí Austrálie

- Jan Vojkůvka

Hopman Cup v australském Perthu měl během silvestrovského dne ve svém programu jen jedno utkání, ve kterém se domácí výběr střetnul s týmem Kanady. Australané po výhrách v obou singlech získali úvodní vítězství ve skupině A, když své soupeře porazili 2:1.

První bod na australské konto vybojovala Darja Gavrilovová, jež porazila hladce 6:1, 6:4 Eugenii Bouchardovou. Po jasně vyhraném prvním setu se Gavrilovová vrhla na svou soupeřku i v dějstvím druhém a rychle se ujala vedení 3:0. Bouchardová sice ve čtvrtém gemu dokázala získat jedno ztracené podání zpět, ale i přes další šance se jí už srovnat krok nepodařilo.

Druhý, a vítězný, bod přidal vzápětí Thanasi Kokkinakis, jenž udolal Vaska Pospisila 6:4, 3:6, 6:3 v mnohem dramatičtějším souboji, který trval bezmála dvě hodiny. Duelu dominovaly zejména servisy a ve všech třech setech o vítězi rozhodl vždy jen jeden brejk.

Kanada v závěrečné čtyřhře alespoň kosmeticky upravila skóre, když Bouchardová s Pospisilem porazili Australany 4:3(1), 4:3(4).

Skupina A
Austrálie – Kanada 2:1
Darja Gavrilovová – Eugenie Bouchardová 6:1, 6:4
Thanasi Kokkinakis – Vasek Pospisil 6:4, 3:6, 6:3
Gavrilovová, Kokkinakis – Bouchardová, Pospisil 3:4(1), 3:4(4)