Djokovič se odhlásil z Dauhá, v ohrožení je i Melbourne. Pořád to bolí, přiznal

- Jan Vojkůvka

Nejlepší srbský tenista Novak Djokovič se stále nedal do pořádku po zranění lokte, které ho vyřadilo z tenisového okruhu v červenci letošního roku ve Wimbledonu. Bývalá světová jednička musí svůj návrat na kurty opět odložit a po odhlášení se z exhibice v Abú Zabí vzdal účast i na turnaji v katarském Dauhá.

Djokovič měl v Dauhá obhajovat titul, kterým v lednu 2017 otevřel minulou sezonu. Místo boje o další trofej do sbírky však musí zůstat na marodce, kam usedl téměř před půl rokem po skrečovaném utkání s Tomášem Berdychem ve Wimbledonu. Na vině je stále bolavý loket, kvůli němuž musel ukončit předchozí sezonu.

„Naneštěstí se situace s loktem od včerejška nezlepšila. Pořád cítím bolest,“ přiznal srbský tenista v prohlášení, ve kterém oznámil svou neúčast v Dauhá. „Z toho důvodu se musím odhlásit z turnaje ATP v Dauhá, který byl zvolen nejlepším turnajem ATP 250 za rok 2017.“

„Je mi líto, že si nemohu zahrát před svými místními fanoušky. Na tento turnaj a zápasy, které jsem tu hrál, mám skvělé vzpomínky. Stejně jako na poslední finále proti Andymu. Atmosféra na stadionu je vždy úžasná,“ podotkl Djokovič.

Třicetiletý tenista, který od Wimbledonu nedržel několik měsíců raketu vůbec v ruce a do svého týmu na začátku přípravy angažoval Radka Štěpánka, měl svůj návrat absolvovat už tento týden v Abú Zabí. Kvůli přetrvávajícím bolestem lokte se ale musel exhibičního turnaje vzdát. A odhlášení z Dauhá je další komplikací v jeho návratu k milovanému sportu.

V ohrožení je však i první grandslam sezony, který se hraje od 15. ledna v Melbourne. Djokovič si právě začátek Australian Open stanovil jako další termín možného návratu, ale je otázkou, jestli se Srb stihne na grandslam připravit.

„Po dohodě s doktory jsme se rozhodli, že budeme pokračovat v terapii a léčbě lokte. Na kurty se vrátím pouze až budu stoprocentně připravený hrát. Doufám, že to bude brzy,“ dodal Djokovič, který dal jednoznačně najevo, že pokud bolest neustoupí, raději si svou zdravotní přestávku prodlouží.