Zase ten loket! Djokovič se musel odhlásit z exhibice v Abú Zabí

- Jan Havlovic

V závěru tohoto kalendářního roku přichází pro Novaka Djokoviče velmi znepokojivá zpráva. Srbského tenistu opět trápí loket, kvůli kterému musel vynechat podstatnou část uplynulé sezony. „Po několika vyšetření můj tým usoudil, že nebudeme riskovat,“ uvedl dvanáctinásobný grandslamový šampion.

Pro fanoušky bělehradského sympaťáka je to velká rána. Celý tenisový svět byl natěšený na návrat velkého šampiona, ten se však o několik dní (možná týdnů) odkládá. Srbského hráče totiž opět trápí loket. „V minulých dnech jsem cítil bolest v loktu. Po několika vyšetřeních můj tým usoudil, že nebudeme riskovat,“ uvedl Djokovič na svých oficiálních webových stránkách

„Musel jsem se tak odhlásit z exhibice v Abú Zabí a budu pokračovat v léčení,“ pokračovala bývalá světová jednička.

Pro samotného Djokoviče musí tato zpráva znamenat velkou komplikaci, především co se psychické stránky týče. Na svůj návrat na tenisové dvorce byl opravdu natěšený a doufal, že se znovu porve o další trofeje. „Jsem z toho opravdu smutný. Ale musím tuhle situaci přijmout a počkat si na detailní výsledky vyšetření.“

„Tahle komplikace může mít vliv na můj turnajový program, avšak rozhodnutí učiníme v nejbližších dnech,“ dodal Djokovič.  

Zároveň se tak odkládá trenérská premiéra Radka Štěpánka, který se stal koučem dvanáctinásobného grandslamového šampiona začátkem prosince letošního roku. Djokovič se měl v pátek odpoledne střetnou v rámci exhibice se Španělem Bautistou-Agutem. Na plánovaný duel nakonec nedojde. Na jeho místo se pořadatelům podařilo získat Andyho Murrayho!