Střídání stráží? Thiem věří, že přichází čas nastupující generace

- Jan Havlovic

V mužském tenise se toho v posledních letech na předních pozicích příliš nezměnilo. Grandslamy opanují Nadal, Federer, Djokovič nebo Murray a občas se poštěstí pozvednout trofej nad hlavu někomu dalšímu. Nastupující generace se však hlásí o slovo! A Rakušan Thiem věří, že právě v nadcházející sezoně přichází čas pro nadějné mladíky. „Teď je na to ideální čas,“ hlásí světová pětka.

Částečný atak předních pozic v mužském tenise proběhl již v letošní sezoně. Talentovaní Alexander Zverev a Dominic Thiem se usadili ve světové desítce, avšak na turnajích velké čtyřky na větší úspěch stále čekají. V tomto kalendářním roce se navíc grandslamové tituly rozdělily pouze mezi dva tenisty – Rogera Federera a Rafaela Nadala. To by se však mohlo dle Thiema změnit!

„Už se nám to podařilo na letošních turnajích Masters,“ připomněl Thiem výkony Kanaďana Shapovalova a dalších. „Průlom by mohl přijít právě v této sezoně. Je na to ideální čas,“ vybízí rakouský hráč další talentované tenisty. 

Sám Thiem se po životní změně rozhodl pro rozšíření svého týmu. Dlouholetého kouče Guntera Bresnika doplnil Španěl Galo Blanco, který se v minulém měsíci dohodl na ukončení spolupráce s Karenem Chačanovem.

Nová sezona již klepe na dveře, což je dle Thiema jedině dobře. „Byla to dlouhá doba bez jakéhokoliv zápasu,“ připomíná světová pětka. Rakouský tenista se před novým rokem představí na exhibici v Abú Zabí. „Není to součástí ATP, i tak to bude kvalitní turnaj,“ cituje Thiema web tennisworldusa.org.