Nejlepší český pár vyrazil do indického Puné! Chci tam najít sám sebe, říká Veselý

- Jan Havlovic

Už za necelé tři dny odstartuje nová tenisová sezona. Na nové výzvy již netrpělivě čekají také čeští tenisté včetně Jiřího Veselého a Romana Jebavého. Nejlepší český mužský pár současnosti odcestoval do Indie, kde se v třímilionovém městě Puné uskuteční premiérově podnik ATP. „Snad se turnaj povede a sezonu dobře nastartuju,“ doufá Veselý.

Roman Jebavý s Jiřím Veselým míří tak trochu do neznáma. Do Puné se po letošní sezoně přesunul turnaj z jiného indického města Čennaí, který se v posledních letech potýkal s menší ztrátou zájmu ze strany předních hráčů světa. O hráče by mělo být i v nové destinaci dobře postaráno. „O hráče se tam starají výborně. Myslím si, že v tomhle ohledu problém nebude,“ řekl Veselý v rozhovoru pro náš web v rámci tenisové extraligy.

Do Indie vyrazila česká tenisová dvojka společně s Romanem Jebavým, se kterým budou bojovat ve čtyřhře. V loňské sezoně společně triumfovali na turnaji ATP v turecké Antalyi. O titul zabojují také v Puné, avšak konkurence je velká. Mezi přihlášenými figurují například Švéd Lindstedt s Chorvatem Škugorem nebo nizozemský pár Haase, Middelkoop. 

Veselý se zároveň představí také ve dvouhře. „Co se týče obsazenosti, je to zřejmě nejslabší turnaj ze začátku roku,“ připomíná český tenista. „Chci na tomto turnaji najít sám sebe a popřípadě si zvednout sebevědomí,“ pokračoval Veselý. 

Výsledky příbramského tenisty na betonu nejsou v poslední době ideální. To by chtěl Veselý právě v Indii zlomit. „Snad se turnaj povede a sezonu dobře nastartuju,“ doufá česká tenisová dvojka.