Nadal se odhlásil z turnaje v Brisbane. Stále nejsem připravený, přiznává

- Jan Vojkůvka

Zahajovací turnaj nové sezony v australském Brisbane přišel o svou největší hvězdu. Světová jednička Rafael Nadal se pořadatelům i svým fanouškům omluvil a kvůli pozdnímu začátku přípravy se z blížícího se podniku odhlásil.

„Je mi líto, že musím oznámit, že tento rok nedorazím do Brisbane,“ napsal Nadal na svůj twitterový účet. „Loni jsem tu prožil skvělý začátek celého měsíce v Austrálii a chtěl jsem v Brisbane hrát i letos, ale po dlouhé minulé sezoně a pozdním začátku přípravy nejsem ještě připraven.“

Rafael Nadal se ke konci uplynulého tenisového ročníku potýkal s problémy s pravým kolenem, kvůli čemuž musel přerušit své účinkování na Masters v Paříži a po jednom odehraném utkání se odhlásil i z Turnaje mistrů v Londýně.

Minulý týden Španěl navíc zrušil plánovanou přípravu společně s Joaem Sousou, se kterým měl naplánovaný týdenní trénink. Nadal oznámil svému kolegovi, že se necítí dobře a není připravený na společný trénink.

Nadal, jenž má s koleny problémy dlouhodobě a kvůli svému stylu takřka po celou svou kariéru, se následně odhlásil z exhibice v Abú Zabí. Uběhlo jen pár dní a je jisté, že vítěz 75 titulů nebude hrát ani v Brisbane, kde měl obhajovat čtvrtfinále.

Je to další z řady komplikací v boji o post světové jedničky. Nadala čeká v polovině ledna obhajoba 1200 bodů za finále Australian Open. Sám věří, že se do Melbourne stihne dát dopořádku. „Své australské fanoušky potkám 4. ledna, kdy přistanu v Melbourne a zahájím svou přípravu směrem k Australian Open,“ dodal Nadal.