Turnaj Legend AO: Odveta Wilandera s Cashem. V akci Navrátilová, premiéra pro Hantuchovou

- David Soumar

S blížícím se startem prvního grandslamu sezony začíná být jasnější, jaká jména se na Australian Open skutečně objeví. Pořadatelé mají znovu pro diváky připravenou kromě současných hvězd i jednu lahůdku navíc. K vidění bude znovu turnaj, ve kterém se utkají tenisové legendy.

Před třiceti lety se tenisové veřejnosti zpřístupnil nový areál, který dodnes hostí úvodní grandslam sezony. Na otevření Flinders Parku (thedejší název Melbourne Parku) rád zavzpomíná i Mats Wilander, který zde jako první pozvedl trofej pro vítěze Australian Open, když ve finále porazil Pata Cashe v poměru 6:3, 6:7, 3:6, 6:1, 8:6.

Opětovné setkání obou finalistů v rámci turnaje legend bude hlavním lákadlem pro fanoušky z celého světa. „Vím, že se na návrat do Melbourne Parku těší jak Wilnader, tak Cash. Rádi i zavzpomínají na své finále, které už bude mít navždy místo v tenisové historii,“ uvedl Todd Woodbridge, ředitel turnaje. 

Hvězdné bude zastoupení i mezi ženami. Okoření ho pak především Arantxa Sanchezová Vicariová, bývalá světová jednička. „Jsme nadšení, že zde můžeme znovu přivítat čtrnáctinásobnou grandslamovou šampionku,“ pokračoval Woodbridge. Španělská legenda loni chyběla kvůli zranění, které se přivodila na lyžích.

Sanchezové Vicariové nebude chybět ani bývalá deblová partnerka. Kariéru letos v létě ukončila Slovenka Daniela Hantuchová. Tu tak čeká v turnaji legend premiérová účast. „Jsem z toho nadšená. Právě v Melbourne jsem dosáhla na největší úspěch kariéry, když jsem v roce 2008 došla do semifinále. Teď se vrátím na o něco uvolněnější akci a náležitě si ji užiji,“ uvedla Slovenka.

Turnaj legend proběhne uprostřed samotného grandslamu. Zápasy budou k vidění 20. a 21. ledna. V akci znovu uvidíme i Martinu Navrátilovou, která má s turnajem už více zkušeností než Hantuchová.

Seznam účastníku turnaje legend

Muži
Mats Wilander (SWE)
Jonas Bjorkman (SWE)
Michael Chang (USA)
Pat Cash (AUS)
Jacco Eltingh (NED)
Thomas Enqvist (SWE)
Wayne Ferreira (RSA)
Mansour Bahrami (FRA)
Goran Ivaniševič (CRO)
Thomas Johansson (SWE)
Henri Leconte (FRA)
Mark Philippoussis (AUS)

Ženy
Nicole Bradtkeová (AUS)
Lindsay Davenportová (USA)
Daniela Hantuchová (SVK)
Martina Navratilová (USA)
Arantxa Sanchezová Vicariová (ESP)
Barbara Schettová (AUT)
Rennae Stubbsová (AUS)