Hopman Cup je nejlepší přípravou na Australian Open, říká jeho pravidelný účastník Zverev

- Petr Sumbal

Alexander Zverev stále čeká na gradslamový průlom, jeho dosavadním nejlepším výsledkem bylo 4. kolo z letošního Wimbledonu. Další šanci dotáhnout to na jednom ze čtyř nejdůležitějších turnajů sezony daleko, bude mít už v lednu na Australian Open. K tomu mu má pomoci i Hopman Cup, kterého se Němec už tradičně zúčastní. „Je to ideální příprava pro Australian Open,“ říká.

Zverev si Hopman Cup, tradiční týmovou soutěž, oblíbil, letos si ji zahraje už potřetí po sobě. Ve dvojici s bývalou světovou jedničkou Angelique Kerberovou vytvoří velice silný tým, který bude patřit k největším favoritům na vítězství.

„Hopman Cup je ideální přípravou na Australian Open. Stále mám v živé paměti zápas s Rogerem Federerem, který jsme spolu v lednu sehráli,“ připomněl Zverev utkání, ve kterém se hrály tři tiebreaky a z vítězství se nakonec radoval právě talentovaný Němec. „Byl to neuvěřitelný a nezapomenutelný zážitek a mělo to tehdy obrovský mediální ohlas. Na ten zápas nikdy nezapomenu.“

V nadcházejícím Hopman Cupu znovu nechybí ani Federer, který bude hrát po boku Belindy Bencicové. Mohlo by tak klidně dojít na odvetu proti Zverevovi, Německo se Švýcarskem by však nejprve musely postoupit ze základních skupin.

„V Perthu to mám moc rád, proto se vždy rozhodnu zahájit sezonu právě tady,“ prozradil Zverev. „Pokaždé, když jsem zde sezonu odstartoval, jsem pak zažil vynikající rok. Takže doufám, že to tak bude i tentokrát. Nebo že to bude ještě lepší.“

Zverev s Kerberovou se budou snažit pro Německo získat třetí titul z Hopman Cupu v historii, ten poslední se datuje k roku 1995. Ve skupině budou mít za soupeře Kanadu, Belgii a domácí Austrálii.