Tsonga začátek sezony odkládá, kvůli zranění se odhlásil z Dauhá

- Petr Sumbal

Francouzský tenista Jo-Wilfried Tsonga měl původně zahajovat sezonu v katarském Dauhá. Plány ale změnil, protože jeho zdraví mu hrát nedovolí, začátek sezony bude muset odložit a doufat, že se stihne zotavit pro Australian Open

Tsonga se tak zařazuje mezi tenisty, kteří mají už z kraje nové sezony zdravotní trable. Z turnajů či exhibic už se museli odhlásit například Rafael Nadal, Milos Raonic, Stan Wawrinka nebo Kei Nišikori. Zdravotní potíže hlásí také Andy Murray.

Tsonga měl v Dauhá startovat počtvrté v kariéře, přičemž už tento turnaj dokázal v minulosti jednou i vyhrát, když v roce 2012 ve finále přemohl svého krajana Gaela Monfilse. Kromě toho si v Kataru Francouz připsal semifinálovou porážku od Rogera Federera (2011) a loni nestačil ve čtvrtfinále na Tomáše Berdycha.

Letos tedy bude světová patnáctka v Dauhá chybět, nicméně obsazení turnaje je stále velmi silné. Přihlášeni jsou ze světové špičky například dvojnásobný vítěz tohoto podniku Novak Djokovič, dále pak Dominic Thiem, Pablo Carreno-Busta, Tomáš Berdych nebo Andrej Rubljov. V Dauhá se bude hrát od 1. do 6. ledna.