ATP

Nevěděl jsem, zda se vůbec vrátím, prozradil Federer

- Radek Štohl

Ročník 2017 byl pro Rogera Federera fantastický, když mimo jiné získal i dva grandslamové tituly. V nedávném rozhovoru prozradil, jak viděl své šance na Australian Open, nebo proč tak moc chtěl hrát na Laver Cupu.

Až bude Federer bilancovat uplynulou sezónu, ke zmíněným titulům z turnajů velké čtyřky zavzpomíná také na dalších pět titulů, včetně tří z podniků Masters. Vše ale mohlo být jinak, kdyby nezvládl návrat po zranění kolena.

„Tušil jsem, že mé koleno nebude již nikdy takové, jako bylo předtím. Nevěděl jsem, zda se poté vůbec ještě vrátím,“ stojí vyjádření devatenáctinásobného grandslamového šampiona na stránkách tennisworldusa.org.

„Pokud bych na Australian Open prohrál v prvním kole, ale zůstal zdravý, už jen to by pro mě znamenalo vítězství. Právě v té chvíli jsem ale hrál svůj nejlepší tenis a mohl získat zpátky sebedůvěru,“ pokračoval Švýcar.

„Ve Wimbledonu jsem se pouze pokoušel vytěžit nejvíce z daného okamžiku, protože kolik tam dostanu ještě šancí vyhrát? Lákal mě také první ročník Laver Cup, na kterém bylo důležité všem legendám projevit respekt.“

„Získal jsem sedm titulů a prožil hodně vzrušujících okamžiků, než jsem si jen dokázal představit. Byl to naprosto pohádkový příběh,“ uzavřel Federer, který nadcházející rok zahájí opět na Hopman Cupu.