Zpropadené koleno. Nadal musel zrušit tréninky se Sousou

- Tomáš Macák

Koleno ho v pokročilé fázi sezóny trápilo. Bolesti byly tak velké, že musel odstoupit i z vrcholu celé sezóny – Turnaje mistrů. A na prahu nového ročníku potíže Rafaela Nadala nekončí. Musel proto zrušit domluvené tréninky s Portugalcem Sousou.

Antukový král v rámci přípravy bušil do míčků ve své akademii v Manacoru na Mallorce. Tento týden se k Rafaelu Nadalovi měl připojit také osmadvacetiletý Joao Sousa. Tréninkový plán ovšem musel být zrušený, protože stav Nadalova kolene rozhodně není stoprocentní. Informaci přinesl portugalský novinář Jose Morgado.

Joao Sousa se o problémech jednatřicetiletého Španěla dozvěděl po telefonu. „Stále není připravený se mnou trénovat,“ uvedl Portugalec. „Volal mi, aby mi řekl, že se necítí dobře,“ dodal.

V pondělí tak vítěz dohromady 75 titulů absolvoval kontrolu kolene v Barceloně u svého doktora Angela Ruize Cotorra.

Pro Nadala je to velká komplikace, protože má na konec prosince naplánované exhibice v Abu Zabí a Sydney. Hned na začátku roku se chce vrhnout za odrážením útoků ostatních tenistů, kteří ho budou chtít sesadit z prvního místa v žebříčku. Na okruhu ATP má „Rafa“ začínat v Brisbane a pak už následuje Australian Open. Kdyby ho v nejhorším případě měl úplně vynechat, přišel by o ohromnou porci 1200 bodů.

Problémy s pravým kolenem se u Nadala letos poprvé objevily v říjnu během turnaje v Šanghaji. Komplikace jsou ovšem dlouhodobější - obě kolena tenistu trápí po velkou část jeho kariéry.