S kamarádem po boku. Nikdy jsme si nepřestali psát, říká Šafářová o staronovém trenérovi

- Jan Vojkůvka

Jednou z hlavních prosincových zpráv na českém tenisovém poli byl návrat Lucie Šafářové ke kanadskému trenérovi Robu Steckleymu, s nímž prožila jedna z nejlepších deblistek světa jedno ze svých nejlepších období kariéry. Vstup do nové sezony po boku kamaráda má Lucii pomoci nejen herně, ale i psychicky, což považuje za stěžejní úlohu v nadcházejícím roce.

„Je velmi pozitivním člověkem. Dokáže mě dostat do takové pohody a to je, myslím, v téhle fázi mé kariéry asi nejvíc,“ poodhalila Šafářová v rozhovoru pro Tenisový svět při finále extraligy, co si nejvíce slibuje od spolupráce s Robem Steckleym. „Je výborným trenérem. Máme stejný náhled na to, jak posouvat můj tenis dopředu,“ podotkla.

Kanadský trenér vedl Lucii Šafářovou mezi dubnem 2013 a zářím 2016, což bylo období, během něhož získala hned tři tituly na okruhu WTA, probojovala se do finále French Open a v září 2015 vystoupala až na deváté místo světa, které je jejím kariérním maximum.

Steckley je navíc jedním z důvodů, proč se Šafářová dala dohromady s deblovou parťačkou Bethanií Mattekovou-Sandsovou, s níž získala od roku 2015 už pět grandslamových titulů.

„Jsme kamarádi a nikdy jsme nepřestali komunikovat. Poslední dobou jsme si ale psali i o mém tenise,“ uvedla Šafářová k tomu, jak se zrodilo navázání nové spolupráce s oblíbeným koučem. „Tak nějak vzniklo to, že má chuť se vrátit na túru. Já byla sice předdomluvená s trenérem od Bethanie, ale když přišel Rob s tím, že bych se mohla vrátit, tak jsem řekla, že to zkusíme. Úspěchy jsme měli spolu nejlepší, tak doufám, že na to navážeme,“ usmála se česká tenistka.