Dimitrov porazil Halepovou a stal se Balkánským sportovcem roku

- Jan Vojkůvka

Bulharský tenista Grigor Dimitrov se po životní sezoně na okruhu ATP dočkal dalšího ocenění za svou tvrdou práci. Světová trojka se stala Balkánským sportovcem roku.

Letošní ročník Balkánského sportovce roku přinesl vyrovnanou bitvu dvou úspěšných tenistů, které ve výsledcích dělily pouhé dva body. Vítězem se stal Grigor Dimitrov, který se ziskem 62 bodů porazila světovou jedničku Simonu Halepovou z Rumunska.

Hlasující z devíti mediálních agentur z celého Balkánu měli letos opravdu pořádně zamotané hlavy. Na jedné straně vítěz Turnaje mistrů a světová trojka, na straně druhé světová jednička a finalistka French Open.

Mírnou přednost nakonec dostal Dimitrov, který kromě Turnaje mistrů získal také premiérový triumf na turnajích Masters 1000 a k tomu přidal další dva tituly. Dimitrov se stal zároveň prvním Bulharem od roku 2010, kterému se podařilo toto ocenění získat. Poslední byla zápasnice Stanka Zlatevová, dvojnásobná olympijská medailistka a několikanásobná mistryně světa i Evropy.

„Jsem rád, že jsem se dozvěděl, že jsem byl jmenován nejlepším balkánským sportovcem,“ řekl k ocenění Dimitrov. „Dobrá práce přináší dobré výsledky. Stálost, důvěra a naprostá oddanost se vždy vyplatí. Tento rok byl pro mě i celý můj tým speciálním. Chci poděkovat své rodině, týmu a všem, kteří ve mne věří a podporují mě ve špatných i dobrých časech.“