Senzace! Berdych schytal porážku od Šátrala. Zaslouženě, přiznala česká jednička

- Jan Havlovic

Hned úvodní hrací den semifinálových bojů Bonver tenisové extraligy nabídl jedno velké překvapení. Tomáš Berdych, největší hvězda pražské Sparty, nestačil po setech 2:6, 4:6 na Jana Šátrala, který se pohybuje v žebříčku až ve čtvrté stovce. „Soupeř udělal minimum chyb a zaslouženě vyhrál,“ hodnotila světová devatenáctka duel v rozhovoru pro náš web.

Zápasy tenisové extraligy bývají pro hráče vždy zrádné, neboť do nich vstupují z plné přípravy. Často tak dochází k překvapivým výsledkům. Tohle pravidlo potvrdil v sobotu také Tomáš Berdych. Světový hráč číslo devatenáct podlehl po setech 2:6, 4:6 Janu Šátralovi, aktuálně 349. hráči světového žebříčku. 

„Soupeř odehrál skvělé utkání. Udělal minimum chyb, hrál agresivně a zaslouženě si došel pro vítězství,“ hodnotil duel semifinalista letošního Wimbledonu. „Dnešní zápas mi sedl extrémně a hrál jsem dobře o začátku až do konce," zhodnotil duel Jan Šátral. 

Berdych odehrál první soutěžní utkání po více než dvou měsících a na jeho výkonu to bylo znát. „Po dlouhé době jsem se vrátil do zápasového rytmu,“ připomněla česká jednička dlouhou pauzu. „Pořád mám před sebou ještě hodně práce,“ uvědomuje si bývalá světová čtyřka, která je aktuálně v plné přípravě na novou sezonu.

Tu loňskou musel Berdych předčasně ukončit kvůli problémům se zády. Nyní je dvaatřicetiletý tenista stoprocentně fit. „Zdravotně jsem na tom velmi dobře, což je pro mě ta nejdůležitější zpráva,“ lebedí si. „Tělo drží a dalo se do pořádku,“ těší Berdycha.

Nová sezona již klepe na dveře, Vánoce však česká jednička stráví ještě v pohodlí domova. „Zůstávám do Vánoc v Česku a hned 26. prosince letíme do Dauhá, kde mě čeká první turnaj,“ prozradil Berdych své plány na příští týdny.