Hlaváčkovou čeká s Čchan skok do neznáma. Půjdeme hlavně zápas od zápasu, říká

- Jan Havlovic

Andreu Hlaváčkovou čeká sezona plná očekávání. Po rozchodu s Maďarkou Babosovou utvořila pár se světovou jedničkou Čchan. Konkrétní cíle si dle slov vítězky Turnaje mistryň česko-tchajwanská dvojice nedává, ale tlak veřejnosti cítí. „Ráda bych Jüng-žan pomohla k udržení pozice světové jedničky,“ prozrazuje Hlaváčková v rozhovoru pro náš web.

Má za sebou životní sezonu, kterou bude jen těžko překonávat. S jídlem však roste chuť, a tak i Andrea Hlaváčková chce víc a víc. A to je jedině dobře! Šest titulů a celkem deset finálových účastí. Na překonání této mety z letošní sezony si vybrala česká deblistka tu nejpovolanější. Spojila totiž síly s Jüng-žan Čchan, aktuální světovou jedničkou ve čtyřhře.

O společných cílech Hlaváčková nehovořila, žádné totiž aktuálně nejsou. Obě tenistky čeká společná premiéra jak v zápase, tak i v tréninku. „My jsme se zatím ještě nepotkaly ani při tréninku ani v zápase na jedné půlce kurtu, takže jdeme trochu do neznáma,“ vysvětluje jednatřicetiletá Plzeňačka. „Půjdeme hlavně zápas od zápasu,“ dodává.

Hlaváčková se na spolupráci s vynikající deblistkou těší, zároveň však dle svých slov cítí určitý tlak. „Očekávání jsou velká. Na druhou stranu se těším, že budu mít vedle sebe hráčku světového formátu,“ říká aktuální světová pětka. „Ráda bych Jüng-žan pomohla k udržení pozice světové deblové jedničky,“ pokračuje Hlaváčková.

Do nové sezony s novým příjmením
Andrea Sestini Hlaváčková. Na tuhle změnu ve jméně české deblistky si tenisoví fanoušci budou chvíli zvykat, stejně jako samotná Hlaváčková. „Nejsem na to ještě příliš zvyklá, že mě takto lidé oslovují,“ usmívá se. „Chci ho používat kompletně. Brzy ho budu mít i v pase,“ prozrazuje.

Vítězka letošní Turnaje mistryň je aktuálně v Prostějově, kde reprezentuje říčanský klub v rámci Bonver tenisové extraligy. Hned po Vánocích však zamíří do daleké Austrálie, kde na přelomu roku startuje nová sezona. „Začínáme sezonu v Brisbane, poté Sydney a následně Australian Open,“ prozrazuje Hlaváčková závěrem plány česko-tchajwanské dvojice.