Jak slíbil, tak činí! Vyměněný Kyrgios daruje peníze své nadaci

- Jan Havlovic

Zdá se, že to Nick Kyrgios myslí se svou osobní proměnou opravdu vážně. Australský bouřlivák se dle svých slov chce změnit a učinil k tomu první kroky. Založil vlastní nadaci, které rovnou věnoval 100 tisíc amerických dolarů. V pátek večer navíc sehraje v Buenos Aires charitativní utkání proti domácímu Juanu Martínu del Potrovi.

Nikdy není pozdě na změnu. Tímto heslem se zřejmě Kyrgios řídí a do nového roku chce vstoupit jako nový člověk. „Opravdu nechci, aby si mě lidi pamatovali jako dobrého tenistu,“ řekl v nedávném rozhovoru pro stanici 7News. „Chci, aby na mě vzpomínali jako na někoho, kdo pomáhá druhým,“ pokračoval Australan v otevřené zpovědi. (více ZDE

Svá slova, kterými potěšil tenisové fanoušky, začíná pomalu naplňovat. Založil vlastní nadaci sídlící v Melbourne, která již začala pomáhat prvním dětem. Nyní učinil další velké rozhodnutí. „Jsem na cestě do Argentiny, kde sehraji duel proti Del Potrovi. Poté věnuji šek na 100 tisíc amerických dolarů své nadaci,“ oznámil Kyrgios na svém oficiálním facebookovém profilu.

„Pokud víte o někom, kdo by byl ochotný pomoci této dobré věci, dejte nám vědět,“ vyzývá australský tenista své fanoušky.

Kyrgios je opravdu jak vyměněný. Ještě nedávno se zdálo, že je mu tenis ukradený a na turnajích působil až arogantním dojmem. Nyní je vše jinak. „Cítím se skvěle. Možná odehraji i o několik turnajů více oproti původnímu plánu,“ překvapil dvaadvacetiletý Australan. 

Část vydělaných peněz z turnajů by Kyrgios rád věnoval do své nově vzniklé nadace. „Každá finanční podpora může mou nadaci posunout kupředu,“ myslí si Kyrgios.

Své dobré srdce ukázal Kyrgios také v komentářích pod příspěvkem. „Čekáme na tebe, Nicku. Bohužel si nemůžu dovolit lístek na zápas, ale snad tě alespoň potkám na ulici,“ napsal jeden z argentinských fanoušků. „Napiš mi zprávu, pokusím se ti sehnat lístky,“ zareagoval Kyrgios. 

Aktuálně 21. hráč světového žebříčku odstartuje novou sezonu na podniku v Brisbane a poté se představí na exhibici Fast 4 Tennis za účasti Alexandera Zvereva a Grigora Dimitrova. Vrcholem úvodu sezony bude pro Kyrgiose pochopitelně domácí Australian Open.