Příprava vrcholí! Berdych v Monte Carlu potrénoval s Djokovičem

- Jiří Vachtl

Nadcházející tenisová sezona 2018 už se kvapem blíží a tenisté se tak po dovolených vracejí zpět do tréninkového rytmu. Tomáš Berdych se z domova přesunul do Monte Carla, kde se v současnosti připravuje značná část tenistů. Česká jednička v pondělí absolvovala společný trénink s Novakem Djokovičem.

Oba tenisté si spolu zatrénovali v areálu monackého Piatti Tennis Center, kde se na nadcházející sezonu připravuje také Borna Čorič, Grigor Dimitrov nebo Stan Wawrinka. Tu minulou musel jak Novak Djokovič, tak Tomáš Berdych předčasně ukončit kvůli zdravotním komplikacím. Srbský tenista léčil od Wimbledonu zraněný loket. Českou jedničku zase po celou sezonu trápily bolavá záda, kvůli kterým nehrál od poloviny října.

Novak Djokovič tak pokračuje pod dohledem Radka Štěpánka v přípravě na novou sezonu. Do té vstoupí první týden v lednu na turnaji v katarském Dauhá. Bývalá světová jednička v Monte Carlu překvapila testováním nových raket. Místo svých Head Graphene Touch Speed Pro totiž Djokovič zkoušel Head Graphene Prestige Pro, s kterými hraje například Marin Čilič.

Český tenista se v Monackém knížectví taktéž připravuje na start sezony. Tu by Berdych mohl zahájit už o víkendu, kdy v areálu pražské Sparty startuje Tenisová extraliga 2017. Česká jednička letos figuruje právě na soupisce domácího týmu, který bude doslova nabitý hvězdami. Berdych totiž nastoupí v jednom týmu spolu s Barborou Strýcovou, Petrou Kvitovou a Lukášem Rosolem. Na soupisce Sparty figuruje také Radek Štěpánek. Jeho extraligový start je však velkým otazníkem.

 

@tomasberdych practicing @piattitenniscenter !!!! Forza! ? #tennis

Příspěvek sdílený Piatti Tennis Center (@piattitenniscenter),Pro 11, 2017 v 11:56 PST