Frajer Del Potro! Argentinec měl v rodném městě otevřený trénink, výtěžek věnoval na charitu

- Jan Havlovic

Juan Martín del Potro opět ukázal, že má zlaté srdce. V Tandilu, ve svém rodném městě, uspořádal otevřený trénink, na který se přišli podívat stovky příznivců argentinské tenisové hvězdy. Výtěžek z této akce šel na dobročinné účely.

Hlavní sportovní akcí tohoto víkendu nebyl v argentinském Tandilu žádný sportovní duel, nýbrž otevřený trénink Juana Martína del Potra. Argentinská tenisová hvězda pochází právě z tohoto města ležícího jižně od Buenos Aires, a tak se rozhodla pomoci místním lidem. 

Del Potro uspořádal ve svém rodném městě otevřený trénink, který začínal v jedenáct hodin dopoledne a trval přesně hodinu. Na místní celebritu se přišli podívat stovky zvědavých fanoušků. Některým světová jedenáctka rozdala po tréninku autogramy.

Výtěžek z této akce věnoval argentinský tenista organizaci „Food Bank“ v Tandilu, která zajišťuje potraviny pro lidi v nouzi. Sám Del Potro sklidil na sociálních sítích za tuto akci velkou pochvalu.

Světová jedenáctka nyní pokračuje ve své předsezonní přípravě. Prvním turnaje Del Potra v nové sezoně bude podnik v Aucklandu na Novém Zélandu, který začíná 7. ledna.