Bude Radek Štěpánek jednou trénovat Kyrgiose?

- Jan Havlovic, Leo Schlink

Bylo by to hodně zajímavé spojení – český tenisový matador v roli kouče australského divočáka. Nick Kyrgios se po úterním utkání právě se Štěpánkem rozpovídal o vztahu s rodákem z Karviné a připustil, že by si dokázal Radka představit v pozici svého kouče.

Los prvního kola Wimbledonu je svedl proti sobě a jak sám Kyrgios přiznal, nadšený z toho vůbec nebyl.„Abych byl upřímný, byla by to noční můrta pro každého dostat Radka jako soupeře v prvním kole. Mohl bych vybrat devadesát jiných hráčů z osudí, proti kterým bych raději hrál,“ uvedl po vítězném zápase australský tenista.

Aktuálně patnáctý tenista světa na pozápasové tiskové konferenci rovněž připustil, že by si dokázal představit českého veterána v pozici svého kouče. „Až skončí s aktivní kariérou, mohl by se posunout do role, ve které by se mnou mohl objíždět turnaje,“ zamyslel se jednadvacetiletý tenista. „Jsem více než ochoten to zkusit s hráčem, který je na okruhu úspěšný po tak dlouho dobu.“ vysekl Kyrgios poklonu svému výrazně zkušenějšímu kolegovi.

Úvahy australského tenisty umocňuje fakt, že od loňského Wimbledonu, kdy se rozešel se svým trenérem Toddem Larkhamem, objíždí turnaje bez osobního kouče. Štěpánek však při rozhovoru s novináři uvedl, že kariéru rozhodně nehodlá pověsit na hřebík. „O ukončení kariéry rozhodně nepřemýšlím, ale až ta chvíle nastane, budu zcela jasně schopen odpovědět na otázku ohledně trénování Kyrgiose,“ uvedl Štěpánek, kterého v pokračování bohaté kariéry žene jeden milník – stát se nejstarším hráčem, který kdy vyhrál zápas na grandslamu. Dosavadní rekord drží Jimmy Connors, kterému bylo 40, když postoupil do druhého kole US Open v roce 1992. „Teď jsem druhý nejstarší hráč, kterému se to povedlo, takže by bylo skvělé, kdybych se dostal na první místo,“ dodal Štěpánek .

Štěpánek se však k otázce trénování rodáka z Canberry rozhodně nestaví skepticky. „Několikrát jsme spolu mluvili a v Nickovi je velký potenciál. Má vše pro hru a uvidíme, kam nás život zavede. V případě, že přijde den, a on bude věřit, že mu jsem schopný pomoct, tak proč ne?“ dodal na závěr český veterán, který se na v All England Clubu ještě představí ve čtyřhře po boku Nenada Zimonjiće.