Halepová zaznamenala rekordní příjmy. Stěhování do daňového ráje odmítá

- Jan Vojkůvka

Simona Halepová prožila suverénně nejlepší rok své kariéry. To se neprojevilo jen tím, že se dostala do čela světového žebříčku, na němž také přezimovává, ale rovněž na jejích příjmech. Rumunka však nadále odmítá odchod do daňového ráje po vzoru mnohých tenisových kolegů.

Halepová si za uplynulý rok podle webu Business Review vydělala mezi 20-22 miliony eur (přes 500 milionů korun). Kromě zisků z turnajů, na kterých si vydělala přes 5 milionů eur, jí k pohádkovému bohatství dopomohly také lukrativní smlouvy se sponzory, mezi něž se řadí Adidas, Wilson, nebo Mercedes Benz Romania.

Rumunka rovněž poprvé pronikla mezi 300 nejbohatších krajanů. Na samém vrcholu tohoto pomyslného žebříčku trůní Ion Tiriac, majitel tenisového turnaje Mutua Madrid Open, jehož bohatství se odhaduje na částku 1,7 až 1,8 miliard eur.

Ani obří příjmy však nezmění smýšlení šestadvacetileté tenistky, která nadále odmítá odchod do některého z daňových rájů, aby nemusela platit například ze svých turnajových výher dvojí daně. V rozhovoru pro DigiSport Halepová uvedla, že už měla nabídku, aby si zařídila rezidenci v Monte Carlu, podobně jako mnoho jiných tenistů.

„Já to ale tak nechci,“ podotkla Halepová. „V Rumunsku se cítím být doma a je mi tam nejlépe. Vždycky jsem hrála v Rumunsku, a v budoucnu se chci snažit pomoci s výchovou šampionů pro naši zemi,“ osvětlila své plány světová jednička.