Australian Open vyrukuje s vlastní hrou, na konzole se dostane už za měsíc

- Filip Lefenda

Znáte to přirovnání s houbami po dešti? Užít ho v tomto případě by zatím bylo poněkud odvážné, přesto se začaly chystané tenisového novinky z oblasti herního světa šířit po sedmiletém půstu až s nebývalou intenzitou. Po říjnovém ohlášení titulu s názvem Tennis World Tour nás rok 2018 poctí i další licencovanou peckou. A jak napovídá sám název – v případě AO Tennis nebudeme muset čekat nikterak dlouho.

Vývojáři ze studia Big Ant slibují realistický zážitek okořeněný celou řadou licencovaných hráčů. Zejména na umělé inteligenci si údajně dali opravdu záležet, projevy jednotlivých hráčů vysledovali do posledních detailů a údaje o nich sbírali dlouhých deset let.

Z obalu je patrné, že ve výčtu hráčů nebudou chybět španělská světová jednička Rafael Nadal či Němka Angelique Kerberová. V traileru se jakožto Nadalův protivník mihl i finalista Turnaje mistrů a Davisova poháru David Goffin, konkrétní seznam hráčů ale zveřejněn nebyl. Pokud by se však zrovna váš favorit ve hře neobjevil, nezoufejte. K dispozici totiž bude i mód kariéry, pro který si můžete vytvořit postavu podle svého gusta.

Ačkoliv se AO Tennis váže k úvodnímu grandslamovému turnaji sezóny, zápolit budete moci proti virtuálním i skutečným soupeřům na internetu nejen na kurtech v Melbourne, ale i dalších. Plně licencované jsou také outfity tenistů včetně sponzorských log, což dodá hře potřebný šmrnc.

Oficiální hra nadcházejícího tenisového svátku vyjde na konzolích PlayStation 4 a Xbox One ve čtvrtek 16. ledna, tedy přímo během konání turnaje. Dosud měli hráči možnost "pařit" pouze starší tenisové hry, mezi nimiž vynikal především Top Spin od českých tvůrcu z 2k.