Tenisté volili nejlepší turnaje, mezi muži a ženami panovala shoda

- Filip Lefenda

O poctě, které se dostalo české dvojici Lucie Šafářová – Petra Kvitová, jsme již informovali. Hráčky ovšem kromě individuálních ocenění z vlastních řad volily také nejoblíbenější turnaje jednotlivých kategorií v rámci WTA. I zde byly letos výsledky, podobně jako v případě našich děvčat, prakticky neměnné. A to i ve srovnání s mužskými kolegy.

Už čtvrtým rokem po sobě se vítězem stal podnik v americkém Indian Wells, který je mezi hráčkami vyzdvihován stabilně od roku 2014, kdy se ceny udělovaly poprvé. Prestižní turnaj, kterému se občas přezdívá také „pátý grandslam“, zvítězil v kategorii WTA Premier Mandatory.

Počtvrté v řadě zvítězily také turnaje v německém Stuttgartu (WTA Premier) a mexickém Acapulku (WTA International). Antukový Řím pak obhájil loňské prvenství v rámci kategorie WTA Premier 5.

Podobná je situace také v případě mužů. I jim se nejvíce líbí v Indian Wells, a proto i zde získal podnik pořádaný v Kalifornii ocenění počtvrté za sebou. Nejoblíbenější „pětistovka“ se letos hrála v Acapulku.

Ceny WTA (ale i ATP) vzdávají hold práci organizátorů turnajů, zahrnují v sobě ale i poděkování fanouškům a všem zúčastněným. „Ocenění pochází od samotných hráček, proto je pro nás velice významné,“ pochvaloval si Markus Günthardt, ředitel halového turnaje ve Stuttgartu, kde se však hraje na antuce. „Hráčky nám tím ukazují, nakolik se u nás cítí jako doma a že si cení neustálé snahy činit turnaj ještě lepším,“ dodal šéf německého podniku, který letos senzačně ovládla domácí Siegemundová.

A který turnaj máte nejraději vy?