Pošesté za sedm let! Tohle ocenění je pro mě opravdu výjimečné, říká dojatá Kvitová

- Jan Havlovic

V plné síle do nové sezony! Petra Kvitová má za sebou nejnáročnější část fyzické přípravy a nyní již ladí formu doma v Česku. Ve středu navíc obdržela usměvavá hráčka cenu za příkladné sportovní chování. Kvitová dostala tohle ocenění už pošesté za posledních sedm let. „Letos je to pro mě opravdu výjimečné, protože jsem první polovinu sezony nehrála,“ řekla dojatá dvojnásobná wimbledonská šampionka.

Tohle už nemůže být náhoda. Petra Kvitová obdržela cenu „Karen Krantzcke Sportsmanship Award“ již pošesté během posledních sedmi let. Tohle ocenění získala za své příkladné sportovní chování a rozhodují hlasy samotných hráček. „Když jsem to zjistila, byla jsem moc šťastná, neboť jsem to vůbec nečekala. Získala jsem tohle ocenění již v předešlých letech, ale teď je to pro mě daleko cennější,“ řekla v rozhovoru pro WTA Kvitová.

„Jsem tou osobou, která chce vždycky na kurtu bojovat, ale mimo kurt jsme normální lidé. Miluji momenty, kdy se s ostatními hráčkami pozdravím. Jsem vždy ráda, když je vidím,“ pokračovala usměvavá tenistka. „Je to od ostatních hráček moc pěkné a velmi si toho vážím,“ dodala.

Letošní sezona byla pro dvojnásobnou wimbledonskou šampionku specifickou. Do turnajového koloběhu se zapojila až na French Open. Od svých kolegyň se dočkala vřelého přivítání. „Všichni mě objímali a smáli se, ptali se, jak se mi daří a vítali mě zpět. Bylo to krásné. Cítila jsem, že jsme velká tenisová rodina,“ netajila se Kvitová krásnými vzpomínkami.

Po zasloužené dovolená přišla na řadu fyzická příprava, kterou nemají tenisté příliš v oblibě. Jak sama Kvitová přiznala, ta letošní byla jednou z nejnáročnějších, které ve své kariéře zažila. „Bylo to brutální,“ přiznala bývalá světová trojka.

Dvojnásobnou wimbledonskou šampionku čeká v únoru návrat do reprezentace. Česko vyzve v pražské O2 aréně výběr Švýcarska. Ještě předtím však absolvuje turnaje v Austrálii.  „Odlétám 26. prosince. Na Vánoce budu se svou rodinou a poté míříme do Austrálie,“ poodkryla Kvitová své plány na příští týdny.

 

10 days of fitness training ✅

Příspěvek sdílený Petra Kvitova (@petra.kvitova),Lis 25, 2017 v 4:23 PST