Poprvé od porodu! Serena Williamsová si zahrála tenis na charitativní akci

- Jan Havlovic

Serena Williamsová se poprvé od porodu své dcery Alexis ukázala na tenisových dvorcích. Americká tenistka se společně se svou starší sestrou Venus zúčastnily charitativní akce ve Washingtonu. Cílem této akce bylo zvýšit povědomí o vzrůstajícím násilí v hlavním městě Spojených států amerických.

Třiadvacetinásobná grandslamová šampionka se představila veřejnosti na tenisovém dvorci představila vůbec poprvé od porodu své dcery Alexis. Nikoliv však při tréninkové jednotce, nýbrž v rámci charitativní akce ve Washingotnu.

Cílem této akce, které se zúčastnila také starší ze sester Williamsových Venus, bylo zvýšení povědomí o narůstajícím násilí ve Washingtonu. Zároveň se v rámci dobročinné akce získali peníze pro středisko „Yetunde Price Resource Center“, které pomáhá lidem nepříznivě ovlivněnými násilím ve společnosti.

Tato organizace nese jméno nejstarší ze sester Williamsových, Yetundy Price, která byla před čtrnácti lety zastřelena v Los Angeles při pouličním incidentu. „Násilí zasáhlo do našich životů opravdu hodně – ztratily jsme kvůli němu naší nejstarší sestru,“ uvedla Serena Williamsová v emotivním rozhovoru pro web The Undefeated.

Obě americké tenistky nyní pokračují ve své předsezonní přípravě. Mladší Serena však stále ještě neví, zdali stihne lednové Australian Open, na kterém plánovala svůj velký návrat na okruh. „Uvidíme, jak je na tom s kondicí, pohybovém a po tenisové stránce. Na základě toho se rozhodneme, zda se Serena v Austrálii představí,“ komentoval situaci ohledně své šestatřicetileté svěřenkyně trenér Patrick Mouratoglou. (více ZDE)