Změna občanství? Zájem o vítěze Turnaje mistrů projevilo hned několik velmocí

- Filip Lefenda

Před necelými třemi týdny si na vrcholu sezóny v Londýně dokráčel pro nejcennější titul v kariéře, nyní si šestadvacetiletý Bulhar Grigor Dimitrov užívá zaslouženého odpočinku. I tak je však kolem jeho osoby rušno, a to zejména díky jeho otce, který v rozhovoru pro domácí televizi přiznal, že o jeho syna byl zájem z jiných zemí.

„Grigor měl nabídky na občanství z Francie, Velké Británie i Spojených států, nikdy je ale nebral vážně,“ prozradil v interview pro televizní stanici bTV Dimitrovův otec Dimitar Gospodinov. „Je hrdý na to, že je Bulharem,“ dodal s tím, že nabídka z Francie byla ve hře jen několik týdnů zpátky, vítěz osmi turnajů ATP ale nad změnou vlajky nijak neuvažoval.

„Zmíní se o tom ve své autobiografii, kterou píše,“ přidal další zajímavou zprávu hráčův otec a potvrdil i jednu změnu.

Dimitrova již od nové sezóny nebude zastupovat agentura „Team 8“, s níž spolupracoval téměř čtyři roky a jejímž zakladatelem je devatenáctinásobný grandslamový šampion Roger Federer. Ta bude pokračovat v práci nejen se švýcarskou legendou, ale třeba i Argentincem Del Potrem či mladými nadějnými hráči, Dimitrov se však vydává vlastní cestou. O jeho obraz se bude starat nový agent Georgij Stojmenov.

A co dále je u šestadvacetiletého tenisty nového? Bulhar má za sebou odpočinkovou dovolenou na Bahamách a užívá si opět romantiky se svou přítelkyní – o třináct let starší zpěvačkou a televizní hvězdou Nicole Scherzingerovou.

 

Jumping into the offseason like...

Příspěvek sdílený Grigor Dimitrov (@grigordimitrov),Pro 1, 2017 v 2:06 PST