Mají je rády! Šafářová s Kvitovou získaly počtvrté za sebou ocenění z řad soupeřek

- Filip Lefenda

Už počtvrté za sebou obdržely Lucie Šafářová s Petrou Kvitovou ocenění z řad tenisových kolegyň. Šafářová si opět vysloužila cenu za práci ve prospěch hráček, Kvitová pak byla vyzdvižena za příkladné chování na kurtu a fair play.

Lucie Šafářová získala počtvrté v řadě cenu „Peachy Kellmeyer Player Service Award“, a to za aktivity v rámci hráčské rady, které je třicetiletá Češka členkou už od roku 2009. Tenistka, jež se v letošním roce stala deblovou světovou jedničkou a posbírala ve čtyřhře pět grandslamových titulů, v ní hájí zájmy svých kolegyň.

„Je opravdu velmi zvláštní pocit být oceněn vašimi kolegy, mám z toho velkou radost. Získat cenu už počtvrté je velká čest. Dělá mě to šťastnou,“ netajila se krásnými pocity z ocenění, které se mezi hráči uděluje od roku 1977, Šafářová. V minulosti ho získala taková jména jako Kim Clijstersová, Francesca Schiavoneová či Venus Williamsová.

Velmi oblíbenou je mezi svými soupeřkami, ale pochopitelně i kamarádkami, Petra Kvitová. Ta letos obdržela cenu „Karen Krantzcke Sportsmanship Award“ v posledních sedmi letech dokonce už pošesté. Hold byl tak opět vzdán jejímu příkladnému sportovnímu chování.

„Cenu už jsem získala několikrát, ale letos je pro mě opravdu výjimečnou, protože jsem první polovinu sezóny nehrála,“ řekla pro WTA dojatá Kvitová. „Jsme bojovnice, jsme soupeřky, ale zároveň jsme i kolegyněmi. A právě vzájemný respekt je pro mě tou nejdůležitější věcí,“ dodala dvojnásobná wimbledonská vítězka.

Ocenění, jehož je opět držitelkou, se od roku 1978 udílí hráčkám, které projevují úctu soupeřkám, dodržují zásady fair play a prezentují se v dobrém světle na kurtu i mimo něj. I tuto cenu získala v minulosti Belgičanka Kim Clijstersová, dále pak také třeba Jelena Dementěvová, Ana Ivanovičová, Lindsay Davenportová nebo Chris Evertová.