Nejlepší sportovní moment roku? Lavercupový debl snů mezi nominovanými

- Jan Vojkůvka

Dlouhých sedmnáct let se čekalo, než k tomuto spojení dojde. A když se během zářijového Laver Cupu stalo skutečností, nadšení milionů fanoušků po celém světě nebralo konce. Právě v Praze došlo na premiérový, a dost možná i poslední, debl Rogera Federera s Rafaelem Nadalem. A tento okamžik byl nyní nominován na nejlepší sportovní okamžik roku.

Rivalita Fedal se začala psát roku 2004 a od té doby spolu dva kamarádi i velcí soupeři odehráli více než čtyři desítky zápasů. Na chvíli, kdy ale oba stanuli na jedné straně sítě si milovníci bílého sportu museli počkat až do září 2017. Během premiérového ročníku Laver Cupu se vysněný pár dal konečně dohromady.

Byl to zážitek, na který se nezapomíná. Vzájemné hecování, kombinování schopností dvou nejlepších hráčů světa a bouřlivá atmosféra. To vše doprovázelo lavercupové klání, ve kterém Federer s Nadalem udolali Američany Querreyho se Sockem.

Okamžitě se ujalo přízvisko Dream Team nebo debl snů. A také trefné pojmenování „Once in a Lifetime“. Jen jednou za život.

Nyní může duo Fedal získat prestižní ocenění na udílení cen Laureus World Sports Awards. Stačí k tomu jediné – hlasovat na stránkách laureus.com.

Vítěz prosincového hlasování se dostane do finále, v němž neschází návrat fotbalistů brazilského Chapecoense do akce po tragické havárii letadla, při níž zahynul téměř celý tým, či pilot formule 1 Kimi Räikkönen se svým šestiletým fanouškem. Bude mezi finalisty i debl snů?

Hlasovat můžete zde.