Tréninkové galeje: Berdych a Plíšková makají v posilovně, Šafářová vyrazila do zámoří

- Jan Havlovic

Letošní tenisová sezona již definitivně zavřela své brány. Tenisový kolotoč se znovu rozběhne po novém roce. Nyní probíhá pro tenisty nepříliš oblíbené období, ve kterém pilují svou fyzickou kondici. Čeští reprezentanti se převážně připravují ve své domovině, avšak například Lucie Šafářová vyrazila do zámoří. Za teplem se vydala také Petra Kvitová.

Dřina, dřina a znovu dřina. Přelom listopadu a prosince nemají tenisté příliš v oblibě. Právě v tomto období totiž probíhá jejich fyzická příprava, ze které poté těží celý následující rok. Bez těchto tréninkových jednotek by jen těžko mohli být úspěšní.

Většina českých tenistů zůstala ve své domovině a ve známém prostředí se připravují na novou sezonu. Do posilovny se vydal také Tomáš Berdych, který po vleklých problémech se zády ukončil předčasně letošní sezonu. Nyní už však v plné síle vyhlíží nové výzvy.

Tvrdou dřinu absolvují také sestry Plíškovy. Karolína absolvuje „rovinky“ za poslechu známého českého hudebního dua Těžkej pokondr. To Kristýna si vyplnila tréninkové galeje basketbalem a předvedla úspěšný hod ze sedmimetrové vzdálenosti.

Za teplem se vydala Petra Kvitová, která polyká tréninkové dávky v zahraničí. Stejnou cestu zvolila také Lucie Šafářová, která vyrazila do Spojených států amerických za svou deblovou parťačkou Bethanií Mattekovou-Sandsovou. Oblíbená dvojice se společně připravuje na novou sezonu a také tráví společné chvíle cestováním.  

 

Full preparation in process ?? #adidas

Příspěvek sdílený Tomas Berdych (@tomasberdych),Lis 30, 2017 v 10:40 PST

 

What do you say @kobebryant ? #mystyle

Příspěvek sdílený Kristyna Pliskova (@kristynapliskova),Lis 28, 2017 v 1:58 PST

 

10 days of fitness training ✅

Příspěvek sdílený Petra Kvitova (@petra.kvitova),Lis 25, 2017 v 4:23 PST

 

Pre-season preparation in process... Leo helping me out with tough running sessions.?????

Příspěvek sdílený Jiri Vesely (@veselyjiri),Lis 25, 2017 v 1:09 PST