Kdo uzme extraligový titul? Prostějov vyrukuje na posílenou Spartu se sestrami Plíškovými

- Jan Havlovic

Již za necelých čtrnáct dní odstartuje další ročník Bonver tenisové extraligy. V posledních devíti letech se vždy radoval z vítězství suverénní Prostějov. Letos by do hry o titul mohla promluvit pražská Sparta, která získala tři hvězdná jména – Berdycha, Kvitovou a Strýcovou. Ani Prostějov však rozhodně nebude do počtu. Silné jádro družstva budou tvořit sestry Plíškovy, Lucie Šafářová a Jiří Veselý.

V posledních letech se tenisová extraliga stala pro fanoušky poměrně nezajímavou, neboť již devětkrát v řadě triumfoval hvězdný Prostějov. Letošní ročník slibuje pro příznivce této týmové soutěže daleko vyrovnanější podívanou.

Před týdnem jsme informovali o přestupové rošádě mezi Prostějovem a Spartou. Formou hostování zamířili z hanáckého klubu do hlavního města Tomáš Berdych, Petra Kvitová a Barbora Strýcová. Pražský celek, který by rád zaútočil na jubilejní desátý triumf v historii, tak získal slušnou palebnou sílu.

Pozadu nezůstal ani historicky nejúspěšnější klub této soutěže. Prostějov získal pro letošní ročník Karolínu Plíškovou, která byla na soupisce hanáckého týmu i v loňské sezoně, ale do hry nakonec nezasáhla. Světová čtyřka se v týmu potká se svou sestrou Kristýnou, která do Prostějova přichází rovněž na hostování.

Mezi další opory by měla patřit Lucie Šafářová, která je vyhlášená svou flexibilitou. Finalistka French Open dokáže zahrát výborně jak v singlu, tak i ve čtyřhře, což by mohlo hrát v konečném zúčtování důležitou roli. Mužskou jedničkou Prostějova bude Jiří Veselý a lze očekávat také účast některého z předních zahraničních tenistů. V loňské sezoně hájil barvy týmu Jaroslava Navrátila například Rus Karen Chačanov.

Letošní ročník tak slibuje výbornou podívanou, která by měla vygradovat ve finálovém duelu 20. prosince na Spartě. Při pohledu na nabité soupisky dvou favorizovaných týmů lze očekávat, že si to o titul rozdají výběry Prostějova a Sparty.

Oba favorizované týmy musejí nejprve projít přes semifinálové skupiny. Sparta se střetne s I.ČLTK Praha a vítězem barážového duelu mezi Libercem a Jihlavou. Úřadující šampion z Prostějova narazí v derby na Prostějov a lepšího z dvojice Říčany – Pardubice.