V pondělí jdou do prodeje vstupenky na Fed Cup. Češky budou v nejsilnější sestavě!

- Jakub Slunečko

O2 arena se poprvé od roku 2015 ladí na další fedcupový svátek. Češky přivítají v únoru Švýcarky a od pondělí 4. prosince začíná na webu Ticketportalu předprodej vstupenek na toto klání. Skvělou zprávou je, že na zápas už se těší i Karolína Plíšková nebo Petra Kvitová, se kterými také počítá kapitán týmu Petr Pála.

Předprodej začíná v pondělí na tomto odkazu přesně v 10:00. První kolo Světové skupiny se bude hrát v pražské O2 areně v sobotu 10. a neděli 11. února 2018.

Jasné už jsou také ceny lístků. Dvoudenní vstupenka první kategorie na pět zápasů do spodního patra O2 areny stojí 2 490 korun, vstupenky do horního patra budou stát 1 190 a 990 korun. Jednodenní vstupenky na sobotu do horního ochozu areny budou v prodeji za 650 a 550 korun, na neděli pak za 750 a 650 korun.

Fanoušci by s nákupem vstupenek neměli váhat, protože v O2 areně se nejspíše představí ty nejlepší hráčky, kterými český ženský tenis disponuje. „Čekají mě příjemné starosti s nominací, která bude nejsilnější možná,“ vysílá na veřejnost jasnou zprávu kapitán fecupového týmu Petr Pála.

Znamená to, že hrát by měla česká jednička a světová čtyřka Karolína Plíšková. „Moc se těším na další bitvy za Českou republiku. Už to bude rok, co jsme hrály před domácím publikem naposled, atmosféra je vždy fantastická,“ říká k nadcházejícímu klání Plíšková.

Pokud všechno půjde podle plánu, v týmu by měla být i Petra Kvitová, která si v jednom týmu po boku Plíškové nasadila zlatou fedcupovou medaili v letech 2015 a 2016. „Za ten rok bez Fed Cupu se mi začalo stýskat. Moc se těším na návrat do týmu a na atmosféru, která se dá prožít právě jen při Fed Cupu,“ říká Kvitová.

„Je skvělé, že hrajeme doma, už začínám počítat, kolik vstupenek budu potřebovat, budou to pěkné vánoční dárky,“ dodává česká tenistka, která v roce 2017 musela fedcupová klání kvůli loňskému přepadení vynechat. I na její návrat do sestavy se tak můžou diváci v O2 areně těšit.

„Co víc si kapitán může přát, než takhle motivované hráčky, jako je Kája a Petra,“ rozplývá se Pála. V roce 2017 sice skončila jeho šňůra fedcupových triumfů, hned další rok ale s nejsilnější sestavou nemůže udělat víc proto, aby se nastartovala nová.

Pro účastníky soutěže Tenisového světa připomínáme, že pokud v soutěži uspějí a lístky na zápas vyhrají, peníze za zakoupenu vstupenku z Ticketportalu jim budou vráceny.