Další titul pro Federera. Tentokrát ze školy!

- Petr Sumbal

Roger Federer je ověnčený mnoha tituly, to však neznamená že nemůže získávat stále nové a nové. Jeden hodně netradiční obdržel minulý týden, kdy dostal čestný doktorát medicíny od Univerzity v Basileji.

Titulů má Roger Federer ve své sbírce velkou spoustu, jen grandslamových trofejí posbíral už rekordních devatenáct. Nyní se může pyšnit oceněním z úplně jiného soudku, obdržel totiž čestný doktorát medicíny od Univerzity v Basileji. Za co si ho švýcarská tenisová legenda zasloužila?

„Tento titul získává za zvyšování mezinárodní reputace města Basileje i celého Švýcarska. Také za jeho vystupování jakožto ukázkového sportovce, který inspiroval nespočet lidí po celém světě k pohybu, který vede ke většímu zdraví celé společnosti.“ Tak zní oficiální prohlášení univerzity.

Dále byl Federer rovněž vyzdvihován za svou angažovanost v charitativních činnostech. Jeho nadace podporuje více než 300 tisíc dětí v Jihoafrické republice. Právě k této zemi má Federer zvláštní vztah, jelikož odtud pochází jeho matka.

Švýcar se své vlastní ceremonie osobně nezúčastnil, vzkázal však, že je „šťastný, jako kdyby vyhrál grandslam.“