Šampion každým coulem. Nadal ovládl golfový turnaj

- Jan Havlovic

Rafael Nadal by se zřejmě neztratil ani v golfovém světě. Šestnáctinásobný grandslamový vítěz si zpestřil rekonvalescenci při zranění kolene charitativním golfovým turnajem na rodné Mallorce, který spolupořádal společně s José Maríou Olazábalem, profesionálním španělským golfistou. A Nadal si nevedl vůbec špatně! Byl součástí vítězného týmu.

Charitativní golfový turnaj s názvem „Olazábal&Nadal Invitational“ se konal ve městečku Son Servera na Mallorce již popáté. V každém týmu nastoupili tři amatéři s jedním profesionálním golfovým hráčem. Z vítězství se radoval tým, jehož součástí byl právě Rafael Nadal, který ukázal, že si s golfovou holí rozumí náramně.

Hlavním cílem však nebylo zvítězit, nýbrž vybrat finanční prostředky pro charitu. Veškerý výtěžek z této akce šel na dobročinné nadace Olazábala a Nadala. „Pro mě a pro mou nadaci je každá tato akce vítána. Pracujeme s malými dětmi a provozujeme programy zaměřené na vzdělání a sport,“ přiblížil Nadal činnosti své nadace.

Šestnáctinásobný grandslamový vítěz se aktuálně zotavuje ze zranění pravého kolene, kvůli kterému musel předčasně ukončit své působení na letošním ročníku Turnaji mistrů. I tak hodnotí Španěl letošní sezonu bezesporu úspěšně. Ovládl French Open, US Open a zakončil letošní sezonu na postu světové jedničky.

Novou sezonu odstartuje jednatřicetiletý Nadal na exhibici v Abú Zabí v rámci Mubadala World Tennis Championships. Na začátku nového roku se poté představí na podniku v Brisbane.