Největší fanoušek? Francouzský kapitán žene šílenými kousky svůj tým za vítězstvím

- Jan Vojkůvka

Velké emoce vkládá do daviscupového finále kapitán domácí Francie Yannick Noah. Bývalý tenista touží vybojovat salátovou mísu stejně jako jeho svěřenci. Sám se ale na kurt s raketou dostat nemůže, a tak svůj tým povzbuzuje a hecuje alespoň z lavičky a jeho bouřlivé oslavy jsou kořením finálového střetnutí.

Pro Yannicka Noaha je letošní finále Davis Cupu hodně emotivní záležitostí. Bývalá světová trojka a vítěz 23 titulů ve své kariéře na vytouženou týmovou trofej nedosáhl a jeho nejlepším výsledkem bylo finále z roku 1982.

Není tak divu, že svou příležitost chce chytit za pačesy alespoň jako nehrající kapitán francouzské reprezentace. Během sobotní čtyřhry se nechal strhnout atmosférou a s velkou radostí sledoval, jak Richard Gasquet a Pierre Hugues Herbert vítězí nad Belgičany 3:1 na sety.

Vyhecované vyhrané míčky slavil společně se zaplněnou halou v Lille, po prohraných výměnách naopak lamentoval. Jeho bezprostřední reakce se staly kořením finálového klání. A když po výhře vběhl mezi diváky a políbil jednoho z fanoušků na hlavu, byl obdarován bouřlivým potleskem.

Na konci sobotní čtyřhry si mohl šťastný Noah společně s přítomnými diváky zatančit a zaskákat. Francouzští tenisté mají totiž největšího fanouška přímo na lavičce.