Jak Federer oslavil sedm titulů? Po boku nejbližších přátel a s kvalitní hudbou

- Tomáš Macák

V šestatřiceti letech prolétl letošní sezónou s neskutečnou vervou. Vyhrál dva grandslamy, které se ve sbírce celkově sedmi letošních titulů vyjímají. Nyní už má volno, kterého využil, aby oslavil úspěchy se svoji rodinou a také nejbližšími přáteli. Uspořádal proto večírek, který doprovázela řada hudebníků.

Ještě předtím, než se Roger Federer vydá do Dubaje, kde se bude připravovat na nadcházející sezónu, rozhodl se Švýcar ve velkém stylu oslavit uplynulé měsíce, které byly více než vydařené.

Zorganizoval tak soukromou akci, kterou nazval „Roger Federer a přátelé“. Federerovu party zpříjemnila řada hudebních umělců v čele se švýcarských saxofonistou Roni Haugem. Ten se pochlubil fotkou z akce na svém instagramovém účtu. 

 

@mistersaxr @rogerfederer #lovemyjob #saxophonist #playinglive #music #party #privateevent #rogerfedererandfriends #thankful

Příspěvek sdílený Saxophonist Roni Haug (@mistersaxr),Lis 24, 2017 v 12:07 PST

A skutečně bylo co slavit, protože současná světová dvojka v letošní sezóně vyhrála hned sedm titulů. V tomto ohledu je neúspěšnějším hráčem sezóny. Lesk Federerově sbírce z roku 2017 dávají především dvě trofeje z „majorů“ - Australian Open a Wimbledonu. Travnatý turnaj „FedEx“ opanoval dohromady již poosmé. Z celkového vítězství se pak radoval ještě na akcích v Indian Wells, Miami, Halle, Šanghaji a rodné Basileji. 

Nový rok zahájí Federer v australském Perthu, kde se tradičně začátkem ledna koná Hopman Cup. Na něm se tenisová legenda představí po boku Belindy Benčičové.