Šarapovovou vyšetřuje policie kvůli realitnímu podvodu

- Jan Vojkůvka

Ruská hvězda Maria Šarapovová propůjčila své jméno realitnímu projektu, na který si nyní chce posvítit indická policie. Šarapovová byla hlavní tváří propagace stavební společnosti Homestead, která chtěla v indickém Dillí vystavět komplex luxusních apartmánů, na něž vybrala od zájemců tučné zálohy. Nyní je však vyšetřována kvůli podezření z podvodu a spiknutí, a s ní i Šarapovová.

Projekt „Ballet by Sharapova“ měl být impozantním komplexem s vlastním heliportem, tenisovou akademií a mnoha dalšími vymoženostmi pro zájemce, kteří chtěli žít v luxusu. Společnost Homestead získala pro propagaci onoho komplexu dokonce ruskou superhvězdu Marii Šarapovovou, která nejspíš ani nevěděla, do čeho se to zapletla.

K zahájení stavby totiž od roku 2013, kdy ho Šarapovová přijela do Dillí představit, vůbec nedošlo. Stavební společnost přitom už vybrala miliony dolarů od zájemců a investorů. Vzhledem k tomu, že Homestead stavbu nezahájila, čelí nyní obvinění z realitního podvodu a spiknutí.

Podle advokáta Piyushe Singha, který zastupuje jednoho z podvedených, bylo právě jméno Šarapovové a její přítomnost v Dillí důvodem, proč lidé vůbec do projektu investovali.„Celebrity podporující projekty, které čerpají obrovské částky peněz od investorů, by měly mít nějakou odpovědnost a předem si ověřit důvěryhodnost projektu, než mu propůjčí své jméno,“ uvedl Singh.

Šarapovová, které tento rok vypršel trest za doping, se nyní musí připravit na nepříjemné vyšetřování. Podle Singha se totiž svou propagací komplexu, který měl být postaven do roku 2016, podílela, ať už přímo nebo nepřímo, na podvodu.