Futures Říčany: Jaloviec vyhrál počtrnácté v řadě a je znovu ve finále!

- Jan Vojkůvka

Český tenista Marek Jaloviec dominuje domácím halovým futurům! Nejvýše nasazený hráč v Říčanech potvrdil roli favorita, vyhrál čtrnáctý zápas v řadě a zahraje si o třetí titul ve třech týdnech. V semifinále porazil svého krajana Michala Konečného dvakrát 6:1. Naopak talentovaný Petr Nouza marně bojoval o postup do svého premiérového finále a s Němcem Möllerem ve třech setech prohrál.

Jaloviec si zahraje o třetí titul v řadě!
Dost možná nejlepší období kariéry aktuálně prožívá český tenista Marek Jaloviec. Po titulech v Opavě a Milovicích si zahraje o třetí triumf během tří týdnů, když v Říčanech vyhrál už svůj čtrnáctý duel za sebou.

Tentokrát jeho kvalitám nedokázal odporovat Michal Konečný, turnajová trojka, který uhrál pouhé dva gemy a s nejvýše nasazeným hráčem prohrál za pouhých 55 minut.

Kromě boje o titul bude Jaloviec v neděli usilovat také o dalších 18 bodů do žebříčku, které mu výrazně pomohou v boji o posun směrem nahoru. Na českých futurech, ze kterých odehraje ještě jeden na přelomu listopadu v prosince v Praze, hraje člen třetí stovky světa i o účast v kvalifikaci na Australian Open.

Nouza si premiérové finále nezahraje
Český tenista Petr Nouza se na halovém futuru v Říčanech do svého prvního finále mezi profesionály neprobojoval. V semifinálové bitvě s Němcem Marvinem Möllerem prohrál 5:7, 7:6(4), 2:6.

Nouza sice vstoupil do zápasu výborně a hned v prvním gemu soupeře obral o servis, ale první set nakonec prohrál, když k vyrovnání brejků došlo ve čtvrté hře a Němec následně ve dvanácté hře rozhodl o svém úspěchu. Ve druhém setu si oba hráči podrželi všechna podání a v tiebreaku se český hráč dostal rychle do vedení 5:1, čehož posléze využil. Třetí set rozhodl brejk Möllera z třetího gemu.

Ve finále čtyřhry Vocel s Vrbenským
Do finále čtyřhry ITF podniku v Říčanech se jako první probojoval debl Matěj Vocel, Michael Vrbenský. Česká dvojice v semifinálovém duelu přehrála pár Petr Noza, David Škoch, který porazila 6:3, 7:6(6). O finále si Vocel s Vrbenským zahrají proti polskému duu Drzewiecki, Walkow.

Semifinále dvouhry
PETR NOUZA (854.) – Marvin Möller (GER, 682.) 5:7, 7:6(4), 2:6
MAREK JALOVIEC (268.) – MICHAL KONEČNÝ (422.) 6:1, 6:1

Semifinále čtyřhry
Drzewiecki, Walkow (POL) – Kaleničenko, Sačko (UKR) 6:2, 7:6(5)
NOUZA, ŠKOCH – VOCEL, VRBENSKÝ 3:6, 6:7(6)

Futures v Říčanech den po dni

17.11.
Futures Říčany: Jaloviec vybojoval postup, do semifinále jdou také Konečný s Nouzou

16.11.
Futures Říčany: Jaloviec pokračuje v cestě za třetím titulem, postupují i další tři Češi

15.11.
Futures Říčany: Jaloviec zahájil vítězně hon na třetí titul v řadě, Michnev nečekaně končí

14.11.
Futures Říčany: Paroulek s Vocelem vybojovali hlavní soutěž, postupuje také Vrbenský

13.11.
Futures Říčany: Do finále kvalifikace prošla sedmička Čechů