Kudy ven z krize? Kerberová najala bývalého kouče Kvitové

- Jan Havlovic

Po mizerné sezoně zkouší Angelique Kerberová razantní změnu. Rozhodla se ukončit spolupráci s Torbenem Beltzem, se kterým získala své dva grandslamové tituly a do nového roku vstoupí s novým trenérem! Bude jím Belgičan Wim Fissette, který krátce trénoval také Petru Kvitovou.

Kerberová byla ještě minulou sezonu na vrcholu. Dostala se na post světové jedničky a získala grandslamové tituly na Australian Open a US Open. Zdálo se, že by se německý tenis mohl dočkal znovu další hvězdné tenistky.

Hned v následujícím kalendářním roce však přišel pád z předních pozic. Kerberová předváděla nevyrovnané výkony, což mělo za následek, že nedokázala obhájit velkou porci bodů a následoval pád žebříčkem. Letošní rok zakončila Němka s polskými kořeny až na 21. místě světového žebříčku, s čímž rozhodně nebyla spokojena.

Kerberová se tak rozhodla pro změnu a ukončila spolupráci s trenérem Torbenem Beltzem. „Děkuji Torbenovi za vše, co pro mě udělal. Nebyl si pro mě pouze trenérem, ale také pravým přítelem,“ napsala německá tenistka na svůj oficiální twitterový účet.

Ven z krize bude Kerberové pomáhat Belgičan Wim Fissette, který v minulosti trénoval například Kim Clijstersovou nebo Simonu Halepovou. Krátce působil také v týmu Petry Kvitové v závěru sezony 2016. „Jsem velmi šťastný, že začínám nové dobrodružství právě s Angelique Kerberovou,“ okomentoval novou spolupráci na Twitteru Wim Fissette.