Karolína Plíšková prožije Vánoce v Thajsku. Čeká ji hvězdná exhibice

- Jan Vojkůvka

Netradiční místo si pro strávení vánočních svátků vybrala česká tenistka Karolína Plíšková. Světová čtyřka se vydá do thajského Hua Hinu, kde absolvuje ve dnech 23. a 24. prosince hvězdnou exhibici ve společnosti dalších třech hráček nejlepší světové desítky.

Thajský Hua Hin čekají hvězdné Vánoce. Během letošní exhibice se na místním tvrdém povrchu představí kromě Karolíny Plíškové také světová jednička Simona Halepová, vítězka French Open Jelena Ostapenková a Britka Johanna Kontaová, držitelka dvou turnajových titulů z uplynulé sezony.

Turnaj nazvaný Hua Hin Tennis Exhibition velmi dobře zná Tomáš Berdych, který zde v roce 2015, kdy se konala mužská exhibice, vyhrál titul po výhrách nad Španělem Ferrerem a Kanaďanem Raonicem.

„Bude to poprvé, co tyto čtyři tenistky budou hrát v Hua Hinu. Všechny pak po samotném turnaji zůstanou v Hua Hinu dalších pět dní a budou trénovat před cestou do Austrálie a Australian Open,“ řekl Suwat Liptapanlop, ředitel exhibičního turnaje.

Hrát se bude dvoukolovým formátem se semifinálovými zápasy 23. prosince a následně souboji o titul a třetí místo 24. prosince. Karolína Plíšková se následně po exhibici a potrénování vydá na turnaj v Brisbane, kde otevře novou sezonu.