VIDEO: Dimitrov, nebo Bolt? Bulhar uchvátil parádním sprintem

- Jan Havlovic

Letošní ročník Turnaje mistrů má za sebou úvodní dva hrací dny. Již nyní však víme, který z osmičky singlistů je na londýnském podniku nejrychlejší. Je jím Grigor Dimitrov. Bulharský hráč uchvátil tenisové příznivce v duelu proti Rakušanu Thiemovi dvěma bleskovými sprinty.

Grigor Dimitrov si v pondělní odbyl svou premiéru na prestižním Turnaji mistrů. Bulhar se nachází v životní formě a konečně začíná potvrzovat prognózy tenisových expertů, kteří mu již v juniorském věku věštili zářnou budoucnost.

Světová šestka při své premiéře porazila v dramatickém duelu Rakušana Thiema a předvedla, že je na vrchol sezony skvěle fyzicky připravená. Důkazem budiž situace ze čtvrtého gemu prvního setu, ve kterém Dimitrov předvedl, jak rychlé nohy má.

Thiem dostal Dimitrova do defenzivy ostřejším forhendem, po kterém se vydal na síť. Po lehkém voleji rakouského tenisty už to vypadalo, že je výměna u konce. Dimitrov se však nevzdal a po neskutečném sprintu míček stihl. Thiem přesto dokázal zahrát tenisák těsně za síť. Tam však byl opět Dimitrov, který precizním stopbalem výměnu ukončil.  

Dominic Thiem (AUT) – Grigor Dimitrov (BUL) 3:6, 7:5, 5:7