VIDEO: Rybáriková zahrála proti Strýcové nejhezčí říjnový úder, hráčkou měsíce je Wozniacká

- Filip Lefenda

Tenisoví fanoušci zvolili autorkou nejkrásnějšího úderu za měsíc říjen Magdalénu Rybárikovou. Devětadvacetiletá Slovenka se jím prezentovala ve finálovém klání na turnaji v Linci, k vítězství proti Barboře Strýcové jí však nestačil. Hráčkou měsíce je dle očekávání Caroline Wozniacká, vítězka nedávného Turnaje mistryň.

Slovenka okouzlila svou nesmírně variabilní hrou již Wimbledon, kde letos po předchozích čtyřech triumfech na menších turnajích ITF došla až do semifinále. Na halovém turnaji v rakouském Linci si pak zahrála dokonce o titul. Ve finálovém klání sehrála zkraje druhého setu precizní výměnu, v níž se prezentovala šikovným úderem hraným za zády, ale i rychlýma nohama. 

Její počínání jí sice kýženou trofej nevyneslo – Rybáriková prohrála v Linci s Barborou Strýcovou 4:6 a 1:6 – o necelý měsíc později se však devětadvacetileté Slovence přeci jen dostalo pocty, když fanoušci zvolili její úder tím nejhezčím, který byl v říjnu na kurtech k vidění.

V nominaci figurovala se svým vítězným bekhendem hraným křížem Petra Kvitová, úder, jímž se prezentovala proti Dánce Wozniacké na podniku v Pekingu, ale v hlasování příliš neobstál.

Konečné výsledky ankety o nejhezčí úder měsíce:
1. Magdaléna Rybáriková (Slovensko) – 31 %
2. Angelique Kerberová (Německo) – 23 %
3. Caroline Wozniacká (Dánsko) v utkání proti Kar. Plíškové – 19 %
4. Caroline Wozniacká (Dánsko) v utkání proti Svitolinové – 15 %
5. Petra Kvitová (Česká republika) – 12 %

Hráčkou měsíce Wozniacká
Hlasování o nejlepší hráčku měsíce října ovládla dle očekávání Caroline Wozniacká. Sedmadvacetiletá Dánka vyhrála poprvé v kariéře Turnaj mistryň a získala svou nejcennější trofej v kariéře. V anketě triumfovala před druhou Rumunkou Simonou Halepovou a třetí Venus Williamsovou z USA.

Konečné výsledky ankety o hráčku měsíce:
1. Caroline Wozniacká (Dánsko) – 64 %
2. Simona Halepová (Rumunsko) – 23 %
3. Venus Williamsová (USA) – 13 %