Je to skvělý život, proč jej měnit? ptá se deblista Murray. Hrát chce alespoň do čtyřiceti

- Filip Lefenda

V žebříčku čtyřhry byl i světovou jedničkou, momentálně patří staršímu bratru Andyho Murrayho Jamiemu devátá příčka. Raketu ale na hřebík v dohledné době rozhodně věšet nehodlá. Jak sám jednatřicetiletý Brit říká, rád by hrál tenis alespoň do čtyřiceti.

Myšlenky na konec kariéry? Ty Murray rázně zahání. „Všichni bývalí tenisté, se kterými jsem se na toto téma bavil, mi radili, abych hrál tak dlouho, jak jen budu moci, protože hraní se nic nevyrovná,“ vysvětloval deblový specialista, který v loňské sezóně napodobil svého slavnějšího bratra a ovládl žebříček – v tomto případě ten deblový. Píše se tak na webu tennisworldusa.org.

„Deblisté mohou hrát déle. Je mi 31 a už nyní vím, že pokud zůstanu fit, mohu hrát do čtyřiceti,“ netají odhodlání majitel pěti grandslamových trofejí. „Dokud budu schopen hrát vrcholový tenis, chci pokračovat. Takhle se mi to líbí. Je to skvělý život, tak proč jej měnit?,“ položil řečnickou otázku.

Jak vidno, muž, jenž po boku svého bratra před dvěma lety triumfoval v Davisově poháru, se sbíráním triumfů ještě zdaleka neskončil. O další se navíc může pokusit hned tento týden na Turnaji mistrů v Londýně, kde startuje v páru s Brazilcem Soaresem. Před rokem spolu oba jmenovaní vypadli v semifinále.